"Όπλο" ειρήνης για το Κυπριακό η εκπαίδευση

Ήδη εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο έχει ετοιμάσει προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν ν' αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της επιτροπής, προς αμοιβαίο όφελος τόσο των ε/κ όσο και των Τ/κ.

Μάλιστα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις χαιρετίζουν την απόφαση τονίζοντας πως η παιδεία ναι, μπορεί ν΄ ανοίξει το δρόμο της ειρήνης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος ανέφερε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μεν, αλλά το κυπριακό πρέπει ν΄ αντιληφθούμε ότι δεν θα λυθεί στα θρανία αλλά στο τραπέζι

των διαπραγματεύσεων.

Η ιστορία είναι εκεί και δεν αλλάζει...μαθαίνοντας από τα λάθη μας όμως γράφουμε νέες λαμπρές ιστορικές σελίδες.

Απο πλευράς της η Σενέρ Ελσίλ Πρόεδρος της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων ανέφερε πως κάποτε οι δάσκαλοι έρχονταν στην Κύπρο από την Τουρκία και την Ελλάδα, έφερναν εθνικές ιδέες και άνοιξαν τον δρόμο για να' έρθει ο στρατός.

"Αν σήμερα δουλέψουμε μαζί για ένα κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ν αντικατοπτρίζει το μέλλον που θέλουμε για την Κύπρο, μακριά από εθνικισμούς και στις δυο κοινότητες μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά Κυπρίων ανεκτικών, με σχέσεις καλής συνεργασίας που να γνωρίζουν πραγματικά ο ένας για τον άλλο".

Με θετικά αισθήματα υποδέχθηκε την ανακοίνωση και το μαθητικό σώμα.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Μάριος Προκοπίου δήλωσε πως η εκπαίδευση είναι η μόνη που μπορεί να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού.

Οι συνομοσπονδίες γονέων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν όταν θα έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα