"Ραγίζει καρδιές" στο twitter 7χρονο κορίτσι στο Χαλέπι

Έχει χτενίσει τα μαλλιά της κοτσίδες, τις οποίες στολίζει με ροζ κορδέλες: η 7χρονη Μπάνα Αλαμπέντ περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης της, του Χαλεπιού, προτού γυρίσει και κοιτάξει την κάμερα.

«Είμαι τόσο θλιμμένη. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη» λέει στα αγγλικά, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον Twitter. Αργότερα διακρίνεται να κρατά ένα πλακάτ που γράφει: «συμπαρασταθείτε στο Χαλέπι. Σας παρακαλώ, σταματήστε τους βομβαρδισμούς και λήξτε την

πολιορκία».

Το βίντεο, που αναρτήθηκε την Τρίτη και συνοδεύεται από το κείμενο «καταγράφοντας (την κατάσταση) το πρωί έπειτα από μια νύχτα βομβαρδισμών» είναι το πιο πρόσφατο που μοιράστηκε το κορίτσι με τους 94.000 χρήστες που την ακολουθούν πιστά στο Twitter όπου περιγράφει την ζωή στην διαλυμένη από τον πόλεμο πόλη της Συρίας.

Ο λογαριασμός της είναι για πολλούς το συγκλονιστικό ανθρώπινο πρόσωπο μιας σύρραξης, που μαίνεται επί 6 χρόνια και κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και εκατομμύρια έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σε αυτόν τον λογαριασμό, τον οποίο διαχειρίζεται η μητέρα της, η Αλαμπέντ αναρτά φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα κτίρια της πόλης αλλά και φωτογραφικά στιγμιότυπα της ίδιας στο σπίτι της.

«Καλό απόγευμα από το Χαλέπι (#Aleppo), διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο» γράφει η ίδια σε ένα μήνυμα όπου στην φωτογραφία απεικονίζεται το κοριτσάκι να κρατά ένα βιβλίο και μια κούκλα. Σε μια φωτογραφία που ανέβασε σήμερα φαίνεται ο καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό και εκείνη γράφει: «καλημέρα από το Χαλέπι. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Μπάνα».

Ερωτηθείσα από το πρακτορείο Ρόιτερς τι ελπίζει να πετύχει με αυτό της το εγχείρημα, η μητέρα της Αλαμπέντ Φατμά, απάντησε μέσω Twitter στα αγγλικά:

«Είναι μια προσπάθεια να δείξουμε στους ανθρώπους (τις ζωές) μας προκειμένου να κινητοποιηθούν. Μπορούμε να αποτυπώνουμε με τα tweets τις σκέψεις μας. Το βίντεο έχει τραβηχθεί σε περιοχή κοντά στο σπίτι μας, η γειτονία μας έχει μετατραπεί σε συντρίμμια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα