"Θερίζει" η ηπατίτιδα στα κατεχόμενα λόγω ξένων φοιτητών

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, η αύξηση των περιστατικών ηπατίτιδας, η σύσκεψη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με «αξιωματούχους» σχετικά με τον τροποποιητικό «νόμο» για τις παράνομες εκλογές και οι εσωκομματικές διεργασίες εν όψει των «εκλογών», η εκλογή του Χουσεΐν Τσομπάνογλου στην προεδρία του ΔΣ του παράνομου Μπαϊράκ και η απόρριψη από τη «βουλή» της πρότασης μομφής για το

θέμα του παράνομου αεροδρομίου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Προσοχή στην ηπατίτιδα» και γράφει ότι η αύξηση των ξένων φοιτητών στα κατεχόμενα, αύξησε και τα περιστατικά ηπατίτιδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα κατεχόμενα υπάρχουν 3,199 περιστατικά ηπατίτιδας Β και 762 περιστατικά ηπατίτιδας Α, ενώ οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη με τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, η «πρόεδρος» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ είπε ότι ο κ. Ακιντζί θα υπογράψει τον «νόμο» και στη συνέχεια θα δημοσιευτεί στην «επίσημη εφημερίδα». Η εφημερίδα προβάλλει και το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νέα Υόρκη.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Απορρίφθηκε έρευνα για το Ερτζάν», γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της «βουλής» απορρίφτηκε η πρόταση μομφής εναντίον του «πρωθυπουργού», «υπουργού» μεταφορών και «υπουργού» εξωτερικών σχετικά με το θέμα της παράτασης του συμβολαίου διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου. Γράφει, ακόμα, ότι η τρομοκρατία κτύπησε ακόμα μια φορά στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ενώ μέχρι τώρα υπάρχουν αναφορές για 8 νεκρούς και 11 τραυματίες. Αναφορά γίνεται και στη χθεσινή σύσκεψη «αξιωματούχων» με τον Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το θέμα των πρόωρων «εκλογών», κατά την οποία ο Τ/κ ηγέτης δεσμεύτηκε να υπογράψει τον τροποποιητικό «νόμο» περί «εκλογών».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν στηρίζουμε βρόμικες επενδύσεις», αναφέρεται στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής της κατεχόμενης Λεύκας σχετικά με τη δημιουργία λιμανιού στο Καραβοστάσι, οι οποίοι ζητούν όπως στην «πρόταση νόμου» για το θέμα οι πρόνοιες να είναι ξεκάθαρες και να μην αφήνουν παραθυράκια ανοικτά για παραβιάσεις. Γράφει, ακόμα, ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η Νέα Υόρκη ήρθε και χθες αντιμέτωπη με την τρομοκρατία, όταν ένας 29χρονος με το όχημά του κτύπησε και σκότωσε 8 άτομα. Αλλού αναφέρει ότι αυξάνονται τα εγκλήματα στα κατεχόμενα και άρα αυξάνονται και οι υποθέσεις ενώπιον των «δικαστηρίων», τα οποία καθημερινά προσπαθούν να παίρνουν αποφάσεις για όσο περισσότερες υποθέσεις μπορούν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η τιμή για την υποψηφιότητα», αναφέρεται στα ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι υποψήφιοι για τις παράνομες εκλογές τον Ιανουάριο και γράφει ότι αυτοί που τελικά θα είναι οι τελικοί υποψήφιοι, θα πρέπει να καταβάλουν, σε ό,τι αφορά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το ποσό των 26 χιλιάδων 100 τουρκικών λιρών (5,900 ευρώ). Γράφει, ακόμα, ότι με διαφορά μίας ψήφου από τον ανθυποψήφιό του εξελέγη τελικά στον προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του παράνομου Μπαϊράκ ο Χουσεΐν Τσομπάνογλου. Προβάλλει, ακόμα, την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα