Αν έχεις δει στα μάτια τον Ραφίνια, τι να σου πει κι ο Σάντος…

Όπου η συντριπτική πλειονότητα βλέπει «αντικατάσταση» και «αναπλήρωση», ο Χένινγκ Μπεργκ βλέπει «εμπιστοσύνη» και «εξέλιξη». Ο Μαρίνος Τζιωνής αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά όχι το μοναδικό σε αυτήν την Ομόνοια.

Εν τη αναγκαστική απουσία του Τιάγκο στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 19χρονος επιλέχθηκε από τον προπονητή του για να παίξει στη θέση του. Ο μικρός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του Νορβηγού (πάντα λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του αντιπάλου

και τα δεδομένα της αναμέτρησης) και ήταν στο αρχικό σχήμα και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Στο 15ο λεπτό δέχθηκε μαρκάρισμα λίγο έξω από την περιοχή, έπεσε, αλλά δεν έμεινε στο έδαφος. Πετάχτηκε πάνω και συνέχισε τη φάση, η οποία δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του, αλλά φανέρωσε τη διάθεση και το πνεύμα που προσεγγίζει το παιχνίδι ο νεαρός.

Στο 64ο είχε έλθει η στιγμή του. Δύο αγγίγματα της μπάλας, κοφτή ντρίμπλα, εκρηκτικό ξεπέταγμα στα πρώτα μέτρα, μπάσιμο από την εσωτερική, επιτάχυνση και πάσα «μαχαίρι και διαβήτης» για το 1-0 δια ποδός Ασάντε.

Το έβλεπες και αναρωτιόσουν: «Πόσο καλύτερα θα (μπορούσε να) το έκανε ο Τιάγκο;». Ρητορικό, ασφαλώς, το ερώτημα. Ο Τζιωνής έχει ταλέντο και εργατικότητα, αλλά προφανώς δεν είναι ο μόνος με αυτές τις αρετές. Το ευτύχημα στην περίπτωσή του -και όλων των υπολοίπων στις ακαδημίες της Ομόνοιας- είναι πως έχει και έναν προπονητή που αποφασίζει με κριτήριο (όχι την ηλικία ή την εμπειρία, αλλά) την ποιότητα και τον εμπιστεύεται.

Και η εμπιστοσύνη του Μπεργκ δεν είναι μερικά σκόρπια λεπτά εδώ κι εκεί, σε αναμετρήσεις που έχουν κριθεί ήδη, αλλά θέση στην ενδεκάδα σε παιχνίδια που η μπάλα «καίει». Μεγάλο το ρίσκο, εξ ίσου μεγάλη και η ανταμοιβή.

Όποιος λίγες μέρες έχει κοιτάξει στα μάτια τον 35χρονο Ραφίνια που έχει 21 τίτλους στην τροπαιοθήκη του έχοντας αγωνιστεί σε Μπάγερν και Φλαμένγκο, προφανώς δεν θα… τρομάξει απέναντι στον 27χρονο Μπρούνο Σάντος. Και στα 19 του δεν θα είναι (απλώς) ένα υποσχόμενο ταλέντο, αλλά ένας game-changer σε ντέρμπι πρωταθλήματος. Πώς να μην είναι εκστασιασμένος ο κόσμος της Ομόνοιας;

Keywords
Τυχαία Θέματα