Ανακοίνωση Κεντρικών Φυλακών για τον νέο θάνατο κρατούμενου

"Δυστυχώς, τις πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του Πολωνός 37χρονος κατάδικος από τους επί καθήκοντι δεσμοφύλακες. Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο, ο ιατρικός λειτουργός των Φυλακών, η Αστυνομία και οι ιατροδικαστές, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Eκ πρώτης όψεως, υπέστη ανακοπή καρδίας", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κεντρικές φυλακές για τον θάνατο του 37χρονου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 37χρονος Πολωνός, "στην προσωπική συνέντευξη κατά την εισαγωγή του στις Φυλακές, δήλωσε ότι είναι αλκοολικός και εισήχθη στην πτέρυγα αυξημένης παρακολούθησης.

"Χτες

10/8/2017, ο 37χρονος Πολωνός συνελήφθη, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στις Φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για το αδίκημα της μέθης", αναφέρει η ανακοίνωση.

Έχει ενημερωθεί η Πρεσβεία του και καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν συγγενείς του, ώστε να ενημερωθούν, λόγω του ότι δεν έχει δηλώσει οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο στην Κύπρο, σύμφωνα με τη διοίκηση των Κεντρικών Φυλακών.

"Ως Τμήμα Φυλακών, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και συνάμα τον προβληματισμό μας, ανεξάρτητα από το ποινικό αδίκημα, άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας από ειδικά θεραπευτικά κέντρα, να καταλήγουν στη Φυλακή".

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, γεγονός που ενδεχομένως να εγείρει κάποια ζητήματα σε σχέση με τις ιατρικές εξετάσεις και της φροντίδας-ελέγχου που τυγχάνουν οι κρατούμενοι, ιδιαίτερα κατά την εισαγωγή τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αρκετά, μεταξύ των οποίων το γιατί δέχθηκαν οι Φυλακές ένα κρατούμενο ο οποίος δηλώνει αλκοολικός, ποιες είναι οι ιατρικές διαδικασίες που περνούν οι κρατούμενοι, πριν οδηγηθούν στο κελί τους, ποια είναι τα περιθώρια αναβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται και υπάρχει πρόθεση από πλευράς Φυλακών να γίνει μια αναβάθμιση στον τομέα αυτό, αν υπάρχει μια τέτοια ανάγκη;

Πηγές εντός του Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως, αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ή να γίνει κάτι διαφορετικό, μιας και κατά την εισαγωγή του κρατούμενου στις φυλακές, δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε ως ιστορικό προηγούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα