Αναντολού: Σε ειδική κρύπτη οι χάρτες για το Εδαφικό

Οι χάρτες θα παραμείνουν κλειδωμένοι στην ειδική κρύπτη και δεν θα δημοσιοποιηθούν στην κοινή γνώμη αν δεν υπάρξει συμφωνία γράφει το Αναντολού.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε χθες βράδυ -επικαλούμενο διπλωματικές πηγές- τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σήμερα όσον αφορά την υποβολή των χαρτών κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συζήτησης για το εδαφικό.

Έτσι, σύμφωνα με διπλωματικής πηγές, τους χάρτες που θα υποβάλουν Ακιντζί και Αναστασιάδης θα δουν μόνο πέντε άτομα. Τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στις επιτροπές που συνοδεύουν τους δύο ηγέτες

δεν θα είναι παρόντα στην αίθουσα των συνομιλιών. Θα παρίστανται μόνο οι δύο ηγέτες, δύο εμπειρογνώμονες χαρτογράφοι (ένας από κάθε πλευρά) και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Υπό την επιτήρηση του Έιντε, συνεχίζει το τηλεγράφημα, Ακιντζί και Αναστασιάδης θα υποβάλουν την ίδια στιγμή τους χάρτες. Οι δύο εμπειρογνώμονες χαρτογράφοι, αφού τους μελετήσουν, θα τους παραδώσουν στον Έιντε και εκείνος αργότερα θα τους τοποθετήσει για να φυλαχτούν σε ειδική κρύπτη του ΟΗΕ.

Αν οι δύο πλευρές φτάσουν σε συμφωνία στα βασικά κεφάλαια, τις επόμενες ημέρες θα εργαστούν πάνω στους χάρτες που τέθηκαν υπό την προστασία του Έιντε.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι χάρτες θα παραμείνουν κλειδωμένοι στην ειδική κρύπτη και δεν θα δημοσιοποιηθούν στην κοινή γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα