Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας για το έτος 2024 είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ).

Σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της εξέτασής του μπαίνοντας στην ιστοσελίδα https://www.greek-language.gr/certification/results/index.html και χρησιμοποιώντας κωδικό

αριθμό εξεταστικού κέντρου, κωδικό αριθμό υποψήφιου και επίθετο υποψήφιου.

Ο κωδικός αριθμός της Υπηρεσίας Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι 35703, διευκρινίζεται.

Η Υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι η αποστολή/παραλαβή των πιστοποιητικών ελληνομάθειας θα γίνει τον Οκτώβριο.

Σε περίπτωση αποτυχίας, προσθέτει, κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, να ζητήσει γραπτώς από το ΚΕΓ την επανεξέταση των εξεταστικών τετραδίων του, επισημαίνοντας ότι αιτήσεις επανεξέτασης θα γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellinomatheia@komvos.edu.gr έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Σημειώνει ότι μετά την υποβολή της αίτησης, ο/η ενδιαφερόμενος/η πρέπει να καταβάλει το ποσό των €60,00 στον τραπεζικό λογαριασμό που θα του δοθεί από το ΚΕΓ. Αναφέρει τέλος ότι η απάντηση στο αίτημα επανεξέτασης θα σταλεί μέσα Σεπτεμβρίου του 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα