Ανασκαφές στην Κω για εντοπισμό των οστών του Μπεν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή ενός οικοπέδου στο νησί της Κω, πολύ κοντά στο σημείο που ήταν το σπίτι όπου παραθέριζε τότε η οικογένεια του μικρού Μπεν, με σκοπό τον εντοπισμού του αγοριού, του οποίου η ιστορία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ προχωρά την εκσκαφή ενός χώρου στο νησί ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με την εξαφάνιση του. Η έρευνα βασίζεται σε νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως
και οι οποίες αξιολογήθηκαν και θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές, με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν δύο εκσκαφές στο νησί κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν.

Η πρώτη εκσκαφή αναμένεται να έχει διάρκεια 10 – 12 ημέρες και όπως τονίζεται, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στο πρώτο σημείο, υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και σε δεύτερο χώρο. Όλες αυτές τις ημέρες θα γίνεται παράλληλα λεπτομερής ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της ανασκαφής.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα