Πάφος: Με την κατάθεση μαρτύρων ξεκίνησε η υπόθεση των πινακίδων

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης των πινακίδων ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου με την κατάθεση μαρτύρων.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των πινακίδων που πρόκειται για δύο εταιρείες, τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Το Δικαστήριο επαναπρογραμμάτισε την υπόθεση για τις 20 .9.2018 στις 11:00 για σκοπούς συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας με την παρουσίαση των παραδεκτών γεγονότων.

Τα

αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι - δυο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα - είναι, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας, και το αδίκημα της συγκάλυψης για τα οποία απάντησαν μη παραδοχή σ’ αυτά.

Στην σημερινή διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο Τρύφωνας Τρύφωνος φωτογράφος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ο Ανδρέας Χριστοφίδης φωτογράφος που υπηρετεί στον αστυνομικό σταθμό Κελοκεδάρων και στην επίδικη περίοδο στο ΤΑΕ Πάφου και ο Νεόφυτος Παπαριστοδήμου που υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου.

Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας Τρύφωνας Τρύφωνος παρουσίασε στο Δικαστήριο σετ φωτογραφικού υλικού που αποτελείται από 77 φωτογραφίες το οποίο κατατέθηκε ως τεκμήριο .Ο κ. Τρύφωνος απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης δικηγόρο Σάββα Μάτσα ανέφερε πως φωτογράφιζε μετά από υπόδειξη άλλων .

Από την πλευρά του ωστόσο ο κ. Μάτσας έθεσε θέμα της «κορδέλας» μέτρησης των διαστάσεων των φωτογραφιών και αναφορικά με τις μετρήσεις των πινακίδων.

Στην συνέχεια κατέθεσε ο Ανδρέας Χριστοφίδης και ακολούθως ο Νεόφυτος Παπαριστοδήμου ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου και κατέθεσε στο Δικαστήριο αριθμό τεκμηρίων. Ο κ. Παπαριστοδήμου ανέφερε πως τα τεκμήρια τα παρέλαβε στις 8.12.2015 από τον Λοχία Γιαννάκη Κυριάκου συνάδερφο του.

Ο δικηγόρος Σάββας Μάτσας ανέφερε πως θα αποδεχτούν τα τεκμήρια όχι για την αλήθεια του περιεχομένου τους αλλά γιατί βρίσκονται στην κατοχή του μάρτυρα Νεόφυτου Παπαριστοδήμου.

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου δήλωσε ότι στην επόμενη δικάσιμο είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο Δικαστήριο τέσσερις μάρτυρες.

Το Δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι είναι καλύτερα να αφιερωθεί χρόνος ώστε να δηλωθούν παραδεκτά γεγονότα.

Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιευόσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα