Αναβρασμός στο ΥΠΕΞ: Ποια τα αιτήματα των στελεχών του

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κλάδου Υπαλλήλων ΥΠΕΞ, Μενέλαος Μενελάου.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και στο φρένο στην ανέλιξη στις κλίμακες των στελεχών του Υπουργείο. Εξήγησε ότι οι προαγωγές σταμάτησαν ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά την οικονομική κρίση.  Συμπλήρωσε ότι σε αυτό προστίθεται και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ώστε κάποιος που εισέρχεται στο Υπουργείο θα έχει την ανέλιξη που δικαιούται.

Επίσης,

ο κ. Μενελάου εξήγησε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυτονομία της εξωτερικής υπηρεσίας και όχι να μπει στη γενική συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Υπογράμμισε ότι τα στελέχη του ΥΠΕΞ απευθύνονται προς την εργοδοτική πλευρά, την Κυβέρνηση, αλλά ειδικά για το θέμα της μεταρρύθμισης, απευθύνονται προς τα πολιτικά κόμματα, αφού το ζήτημα θα περάσει από τη Βουλή. Πρόσθεσε ότι έχουν ενδείξεις ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο σε σχέση με το αίτημα τους.

Ερωτηθείς εάν τα προβλήματα επηρεάζουν τις δυνατότητες του Υπουργείου, απάντησε ότι ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους  με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και δεν επικαλούνται τα προβλήματα. Επεσήμανε όμως ότι επειδή οι διπλωμάτες υπερκαλύπτουν τα καθήκοντά τους, δεν σημαίνεις ότι πρέπει να εκλαμβάνεται ότι δεν θα διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα συναδέλφων του, οι οποίοι προσλήφθηκαν το 2010 ως ακόλουθοι και παραμένουν σε αυτή τη θέση, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να πάρουν προαγωγή από το 2014.

Τέλος, ζητούν αποκατάσταση της αποκοπής του 15% των επιδομάτων ενοικίου και εξωτερικού για τα μέλη της Εξωτερικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Ολοήμερη απεργία διπλωματών και διπλωματικών αποστολών

Keywords
Τυχαία Θέματα