Άνδρες και πλαστική χειρουργική

Κανένας άνδρας δεν επισκέπτεται το ιατρείο του Πλαστικού του Χειρουργού χωρίς να έχει σκεφτεί τι θέλει, χωρίς να το έχει κουβεντιάσει με την σύντροφο του, με τον φίλο του ή με κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Ο πλαστικός χειρουργός Χάρης Ζαβρίδης, εξηγεί τη σχέση των ανδρών με την πλαστική χειρουργική.

"Αρκετές φορές μου κάνουν την ερώτηση αν υπάρχουν διαφορές σε αυτά που ζητά ένας άνδρας σε σχέση με μια γυναίκα από το Πλαστικό της Χειρουργό. Προσωπικά δεν βρίσκω διαφορές. Ούτε στο πόσο εύκολα θα επισκεφτεί το Πλαστικό του Χειρουργό ούτε στο τι θα ζητήσει από το Πλαστικό του Χειρουργό. Ότι

ανάγκες έχει η γυναίκα τις ίδιες ανάγκες έχει και ένας άνδρας. Άλλωστε πιστεύω ότι ο κύπριος άνδρας είναι ένας ώριμος και συνειδητοποιημένος άνδρας. Γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα στην εξωτερική του εμφάνιση και γνωρίζει τι θέλει. Δεν ξυπνάει δηλαδή ένα πρωί και λέει δεν έχω να κάνω κάτι σήμερα, ας πάω σε ένα Πλαστικό Χειρουργό να περάσω την ώρα μου".

Στο Πλαστικό του Χειρουργό ο άνδρας θα πάει μόλις νιώσει έτοιμος. Κανένας άνδρας δεν επισκέπτεται το ιατρείο του Πλαστικού του Χειρουργού χωρίς να έχει σκεφτεί τι θέλει, χωρίς να το έχει κουβεντιάσει με την σύντροφο του, με τον φίλο του ή με κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Και έτοιμος είναι ο άντρας όταν θέλει να απολαύσει αυτά που μπορεί να του προσφέρει η Πλαστική Χειρουργική. Και είναι δύο τα πράγματα που μπορεί να του προσφέρει. Είτε να τον κάνει να φαίνεται πιο ωραίο, είτε να τον κάνει να φαίνεται πιο νέο. Γιατί οι επεμβάσεις της Πλαστικής Xειρουργικής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι επεμβάσεις που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ωραίοι όπως για παράδειγμα η ρινοπλαστική, η ώτοπλαστική και η λιποαναρρόφηση και οι επεμβασέις που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο νέοι για παράδειγμα η βλεφαροπλαστική και το Face Lift.

Όπως και η γυναίκα έτσι και η άντρας όταν πάει στο Πλαστικό του Χειρουργό φοβάται. Είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο να υπάρχει φόβος όταν μιλάμε για χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες θα μας προκαλέσουν πόνο, πρηξίματα και μελανιές. Η εμπειρία όμως λέει ότι η φιλαρέσκεια του ανθρώπου είναι τόσο δυνατό συναίσθημα που τον βοηθά να ξεπεράσει οποιαδήποτε φοβία. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε αρκετά πράγματα στη ζωή μας. Η επιθυμία μας να κάνουμε κάτι το οποίο επιθυμούμε πολύ, ξεπερνά την οποιαδήποτε φοβία μας.

Η Πλαστική Χειρουργική είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Κάποιος επισκέπτεται το Πλαστικό του Χειρουργό γιατί έχει ένα πρόβλημα εμφάνισης που επηρεάζει τη προσωπική του ζωή και δεν θέλει να πεθάνει με αυτό, άλλος γιατί του αρέσει να φαίνεται ωραίος και νέος, άλλος για να ανέβει η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του, άλλος γιατί κάνει ένα κοινωνικό επάγγελμα που το βλέπουν καθημερινά αρκετά άτομα και έχει ανάγκη να φαίνεται ωραίος, άλλος γιατί ανήκει στον χώρο του θεάματος και ασχολείται την εμφάνιση του, άλλος γιατί απλά και μόνο γουστάρει να γεράσει όμορφα. Ο άντρας στις μέρες μας πλέον είναι ένα άτομο κοινωνικό και δραστήριο σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας για να τον κάνει να ασχοληθεί με την εμφάνιση του. Αν ένας άνδρας ζει μόνος του, απομονωμένος σε ένα βουνό και οι μόνοι που τον βλέπουν είναι τα πουλιά και τα δέντρα τότε νομίζω το τελευταίο που θα τον απασχολούσε θα ήταν να επισκεφτεί ένα Πλαστικό Χειρουργό. Άλλωστε η κύπριος ζει σε ένα τόπο με ωραίες παραλίες και με ζεστό καιρό. Είναι λογικό να ενδιαφέρεται για την εξωτερική του εμφάνιση και για το σώμα του αφού είναι αναγκασμένος να το εκθέσει.

Στη Κύπρο πλέον δεν υπάρχει κανένα ταμπού και κανένας ενδοιασμός για ένα άντρα (άσχετα με την ηλικία του) να με επισκεφτεί. Και μάλιστα έρχονται με την σύζυγο τους ή το παιδί τους για να συζητήσουμε ένα πρόβλημα αισθητικής. Αυτό οφείλεται στο πολύ υψηλό επίπεδο, μορφωτικό και κοινωνικό που βρίσκεται η μέσος κύπριος άνδρας. Ακόμα και στις δεκαετίες των σαράντα και πενήντα ο κύπριος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Δεν αφήνεται πλέον στο χρόνο ούτε θέλει να είναι καταδικασμένος να γεράσει με χαλαρό δέρμα και ρυτίδες.

Ένας από τους λόγους που ο άνδρας επισκέπτεται εύκολα τον Πλαστικό του Χειρουργό, ίσως είναι το γεγονός ότι γνωρίζει πως τίποτε δεν μπορεί να κάνει για να καθυστερήσει μια πλαστική χειρουργική παρέμβαση. Όταν το πρόσωπο για παράδειγμα κρεμάσει το μόνο που μπορεί να προσφέρει ανανέωση και φρεσκάδα σε ένα πρόσωπο είναι το Face Lift. Και εδώ βάζουμε τελεία. Δεν υπάρχει καμία κρέμα και κανένα μηχάνημα που να μπορεί να διορθώσει ένα χαλαρό πρόσωπο. Σίγουρα για να καμουφλάρουμε και να ξεγελάσουμε το χρόνο, ο Πλαστικός Χειρουργός έχει στην διάθεση του διάφορα πολεμοφόδια στη φαρέτρα του. Για παράδειγμα botox, εμφυτεύματα, μεσοθεραπεία, laser. Όμως αν μιλάμε για λύσεις ριζικές, λύσεις μόνιμες και λύσεις με φυσικά αποτελέσματα τότε το Face Lift είναι αναπόφευκτό. Με τα υπόλοιπα απλά ξεγελούμε το χρόνο μέχρι να αποφασίσουμε να προσφέρουμε την σωστή λύση στο πρόσωπο μας. Άλλωστε στην Πλαστική Χειρουργική τις περισσότερες φορές όσο πιο νωρίς διορθώσουμε κάτι τόσο το καλύτερο. Και πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα αλλά και θα διαρκέσει και περισσότερο χρονικό διάστημα. Η Πλαστική Χειρουργική είναι απλή και ξεκάθαρη. Και η κύπριος άνδρας το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα