Α.Νεοφύτου για Παιδεία: «Να βάλουμε πίσω τα τάγκια με τις πεζίνες»

Κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις στην κρίση που προέκυψε στην Παιδεία, απηύθυνε μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Όταν υπάρχει μια φωτιά, εγώ πάω με την πυροσβεστική, δεν πάω με το τάκγι με την πεζίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε με κάπως διαφορετικό τρόπο τη σχετική φράση, καλώντας όλους «να βάλουν πίσω τα τάγκια με τις πεζίνες

και να κρατούμε πυροσβεστήρες».

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε ότι όλοι θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Παιδεία και ότι όλοι κάνουν λόγο για την ανάγκη μεταρρύθμισης και εξορθολογισμού της εκπαίδευσης χωρίς να θυματοποιηθούν οι μαθητές.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε σαφώς βελτιωμένη την πρόταση της 23ης Αυγούστου τού Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε ποιος άλλος αρχηγός κράτους αφιερώνει 7 ώρες με συνδικαλιστικές οργανώσεις για να λύσει ένα πρόβλημα.

«Έτσι θέλω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να μην κοιτάζει μπας και τσαλακωθεί», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν στηρίζει και τον Υπουργό Παιδείας, απάντησε καταφατικά, ωστόσο, όπως δήλωσε, μπορεί να υπήρξαν κάποιοι χειρισμοί που δικαιολογημένα ενόχλησαν τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε την ανάγκη να παραμεριστούν τα «γινάτια», για να βρεθεί λύση.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ακόμα δεν υπήρξε απόρριψη της πρότασής μου», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι θα είναι καθοριστική η σημερινή μέρα. Είναι όμως εξόχως σημαντικό ότι δεν υπάρχει καμία από τις δυο πλευρές που θα πει όχι».

Ακολούθως, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι μέσα από διάλογο θα βρεθεί τελικά η λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα