Ανεπανόρθωτη ζημιά μετά από τροχαίο-Ακόμα περιμένει δικαίωση

Ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη το 2006 του άλλαξε τη ζωή, το ακόμα χειρότερο όμως, είναι ότι οι γιατροί – όπως υποστηρίζει – δεν έκαναν έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Την υπόθεση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και ο Μιχάλης Χατζηβασίλης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 46χρονος πατέρας τριών παιδιών, σήμερα ζει με 4 βίδες που στηρίζουν τον αυχένα, κρίθηκε ανίκανος για εργασία και κοπιάζει από το 2007 να βρει δικαίωση στα δικαστήρια.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά, δικαστήριο στη Λευκωσία, μετά από αγωγή του, αποφάσισε ότι υπάρχει

αμέλεια εκ μέρους των γιατρών για την περίπτωσή του, εντούτοις απέρριψε την αγωγή του, βρίσκοντας ότι η ζημιά δεν συνδέθηκε με την αμέλεια. Από το 2014 που καταχώρησε έφεση εναντίον της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, ακόμη περιμένει την εκδίκασή της.

Ο 46χρονος είναι τώρα αναγκασμένος να ζει με το πρόβλημά του και συντηρείται από το επίδομα του Γραφείου Ευημερίας και με κουπόνια από την Εκκλησία.
Η περιπέτεια του 46χρονου άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2006 ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο κεφάλι και το σβέρκο. Κρατήθηκε στο νοσοκομείο για 2 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Η διάγνωση ήταν ότι υπέστη διάσειση και οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση.

Στη συνέχεια οι πόνοι έγιναν αφόρητοι, με αποτέλεσμα να επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο, χωρίς αποτελεσματική θεραπεία. Ένα χρόνο μετά και αφού οι πόνοι δεν υποχώρησαν, ζήτησε να δει νευροχειρουργό, που τον παρέπεμψε σε εξέταση από αξονικό τομογράφο. Ακολούθησε η σοκαριστική διάγνωση: Κάταγμα αυχένα και γι' αυτό χρειαζόταν εγχείρηση. Όμως οι γιατροί εδώ σήκωσαν τα χέρια ψηλά και γι αυτό ο 46χρονος στάληκε στη Σουηδία με έξοδα της Δημοκρατίας, όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Τα προβλήματα δεν έχουν περάσει, αφού υποφέρει ακόμα από πόνους, δεν μπορεί να γυρίσει το σβέρκο του, ούτε να σκύψει.

Το 2008 κίνησε αγωγή κατά της Δημοκρατίας γι' αποζημιώσεις, που εκδικάστηκε το 2014. Ενώ εντοπίστηκε αμέλεια από τους γιατρούς για μη έγκαιρη διάγνωση του κατάγματος, εντούτοις η ζημιά δεν συνδέθηκε με την αμέλεια.

Καταχώρησε αμέσως έφεση, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα