Άνοδος στις πωλήσεις έξυπνων συσκευών στην Κίνα

Οι πωλήσεις υπηρεσιών πληροφορικής και λογισμικού σημείωσαν άνοδο στην Κίνα τους πρώτους πέντε μήνες φέτος.

Το φαινόμενο αυτό καταδεικνύει ότι η κατανάλωση ειδών που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και το διαδίκτυο αυξάνουν την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης.

Όπως μεταδίδει το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο τομείς σημείωσαν ετήσια αύξηση εσόδων από πωλήσεις 17,1% στα 1,59 τρισ. γιουάν ($260 δισ.) κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, ανακοίνωσε

η Επιτροπή.

Ο ρυθμός ανάπτυξης των δύο τομέων ήταν μεγαλύτερος της συνολικής ανάπτυξης λιανικών πωλήσεων την ίδια περίοδο, η οποία καταγράφηκε στο 10,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τις πωλήσεις καθοδηγούν προϊόντα όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι συσκευές που φοριούνται, με τον όγκο των έξυπνων τηλεοράσεων να σημειώνει άνοδο 59,9% το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αναφέρει η Εθνική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Τα νέα προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα δρουν υποστηρικτικά της οικονομικής ανάπτυξης με τον όγκο διαδικτυακών πωλήσεων να αυξάνεται κατά 39,1% το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα