Ανοιχτή συζήτηση στη Λεμεσό: «Social Media: Απειλή για τη Δημοκρατία;»

Εκδήλωση του «Ιδρύματος Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης» την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Social Media: Απειλή για τη Δημοκρατία;», συνδιοργανώνουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το «Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης», την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΠΑΚ

στη Λεμεσό (18:30, κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος, Αμφιθέατρο 1).

Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού, θα μιλήσει η Δρ. Βίκυ Τρίγκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΠΑΚ), ο Δημήτρης Δημητρίου (Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου), ο Δρ. Κώστας Γεμενής (Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΠΑΚ) και ο Γιώργος Κασκάνης (Διευθυντής Ειδήσεων Τηλεόρασης Alpha). Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γιάννης Αρμεύτης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελέτης της Δημοκρατίας. Με το πέρας των παρεμβάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Αρμεύτης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα θέμα σύγχρονο και επίκαιρο, το οποίο θέτει ενώπιον μας νέα διλήμματα και προκλήσεις, αλλά και αμείλικτα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις. Τα Social Media είναι ένα πεδίο δυναμικό, το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς και αναντίλεκτα επηρεάζει τις ζωές μας. Οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η ρητορική μίσους, η συζήτηση για νομοθετικές ρυθμίσεις, το metaverse και πολλά άλλα που είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας θα τεθούν επί τάπητος. Το ενδιαφέρον του κοινού φαίνεται ιδιαίτερα ζεστό και αναμένουμε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση:

Μέχρι 14.02.2022

25-711815

info@armeftisfoundation.com

*Στο χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αντιμετώπισης διασποράς του COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.  

Keywords
Τυχαία Θέματα