Ανόρθωση: Αχ αυτή η άμυνα

Το αναφέραμε σε ανύποπτο χρόνο και όταν η Ανόρθωση διέθετε την καλύτερη αμυντική επίδοση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα μετά τους αγώνες με Εθνικό και Ομόνοια και αφού η Κυρία δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Οι χτυπητές αδυναμίες ήταν τέτοιες που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.

Τότε χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη βελτίωση που χρειάζεται η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας και υπογραμμίσαμε μεταξύ άλλων «Ο Σλοβένος ναι μεν λειτουργεί άριστα μέχρι στιγμής, αλλά χρειάζεται στήριξη η οποία θα προέλθει από την αμυντική γραμμή. Είναι οφθαλμοφανές ότι η ανασταλτική

συμπεριφορά της ομάδας χρήζει άμεσης βελτίωσης».

Σήμερα, πέντε παιγνίδια μετά (δεν συμπεριλάβαμε τον αγώνα με τον Απόλλωνα) η Ανόρθωση δέχθηκε ισάριθμα τέρματα. Στη μοναδική αναμέτρηση που ο Κόπριβετς κράτησε το μηδέν παθητικό ήταν με τον Ερμή. Σε όλες τις υπόλοιπες μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Αφορμή για όλα αυτά αποτέλεσε το χθεσινό τραγικό γκολ που δέχθηκε η Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου εκ των υστέρων στέρησε από την ομάδα της Αμμοχώστου τη νίκη .

Στη φάση του 55’ λοιπόν, η άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη και εκτεθειμένη. Η μπάλα πέρασε μπροστά από πέντε ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης και κατέληξε στον αμαρκάριστο Άλβες , ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του.

Βέβαια αν δει κάποιος τη φάση από το ξεκίνημα της θα διαπιστώσει ότι οκτώ ποδοσφαιριστές της «Κυρίας» (!) συμμετείχαν χωρίς ουσιαστικό ρόλο.

Για να λέμε, όμως, και του στραβού το δίκαιο, η αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης θα έπαιρνε σχεδόν άριστα αν δεν δεχόταν το τέρμα. Περιόρισε μια πολύ καλή και επιθετική ομάδα, αλλά στις δυο καλές φάσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος έγινε η ζημιά.

Διακοπή και βελτίωση
Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει όλους στην Ανόρθωση να δουν τα πράγματα πιο καθαρά και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να βελτιώσουν το αμυντικό κομμάτι. Υπάρχει πρόβλημα και τούτο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Επομένως, όλοι μαζί οφείλουν να δουλέψουν , να βελτιωθούν και να επιστρέψουν στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ανανεωμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα