Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ - Επαναφέρει πρόσληψη 19χρονου χωρίς πτυχίο στη Βουλή

Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ όσο αφορά τους διορισμούς από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, επαναφέροντας τον διορισμό 19χρονου στη Βουλή χωρίς πτυχίο από την Αννίτα Δημητρίου, ενώ υπενθυμίζει την καταδίκη του Ρίκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος διορίστηκε επί Κυβέρνησης Αναστασιάδη, καθώς και την περίπτωση Γιαννάκη.

Σε ανακοίνωση του, ο Διευθυντής του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφέρει πως, «ο ΔΗΣΥ δεν

έχει ξεκαθαρίσει εάν μέσα στο «σάλο» των διορισμών περιλαμβάνουν και τον 19χρονο χωρίς πτυχίο που εργοδοτησε στη Βουλή η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ή τον διορισμό της Προέδρου της ΕΠΑ που εκείνοι έκαναν και τον οποίο δικαστήριο έκρινε πρόσφατα ως παράνομο, ή τον διορισμό βοηθού γενικού εισαγγελέα ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ή ακόμη και τον διορισμό επιτρόπου εθελοντισμού ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει κατηγορίες πλαστογράφηση και προσκόμιση πτυχίων-μαϊμού».

Το ΔΗΚΟ αναφέρει επίσης, πως σε αντίθεση με τα πιο πάνω, η Χριστοδουλίδη «συμμορφώθηκε αμέσως με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και έπαυσε όσους συμβούλους δεν πληρούσαν τα κριτήρια των κοινοβουλευτικών συνεργατών. Ετοίμασε νομοσχέδιο για τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων για τους συμβούλους του προεδρικού και των υπουργών. Προχωρά με τη θεσμοθέτηση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που θα ελέγχει όλους τους διορισμούς».

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΗΣΥ, σε ανακοίνωση του, είχε αναφέρει πως «ο καθημερινός σάλος με τους διορισμούς συμβούλων σε Προεδρικό και Υπουργεία, προκαλεί την κοινωνία. Κι αυτό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε όλοι μας και πρωτίστως η κυβέρνηση».

Παράλληλα, υπέδειξε πως, «αντί λοιπόν προσπάθειας επινόησης εύσχημων υπεκφυγών και επικοινωνιακής διαχείρισης των διορισμών, όπως επιχειρήθηκε χτες από την κυβέρνηση, θα ήταν εποικοδομητικότερη η άμεση παραδοχή των λαθών. Έτσι, πολύ πιο εύκολα θα ασχοληθούμε με τις πολιτικές που έχουν πραγματική και διαρκή σημασία για τους συμπολίτες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα