Ανθρωποειδές ρομπότ ξεκινά δουλειά σε πολυκατάστημα (video)

Ένα θηλυκό ανθρωποειδές ρομπότ κάνει το ντεπούτο του την ερχόμενη βδομάδα!

Η εταιρεία Toshiba ανακοίνωσε ότι το ανθρωποειδές ρομπότ της θα κάνει το ντεμπούτο του στο γραφείο πληροφοριών ένός πολυτελούς πολυκαταστήματος στο Τόκιο την επόμενη εβδομάδα και θα δίνει ηχητικές οδηγίες στους πελάτες.

Το ρομπότ έχει γυναικεία εμφάνιση, ονομάζεται

Aiko Chihira και μιλά μόνο γιαπονέζικα. Σε αντίθεση με τα ρομπότ που έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιοδρομία στην εξυπηρέτηση πελατών, όπως αυτά της Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, η Chihira δεν μπορεί να συνομιλήσει ή να απαντήσει σε προφορικές ερωτήσεις. Αντίθετα, το ρομπότ αυτό δημιουργήθηκε για να μοιάζει, να μιλά και να κινείται όσο το δυνατό πιο... ανθρώπινα.

Η Chihira αναοιγοκλείνει τα μάτια, κινεί το στόμα και τα χείλη ομαλά, καθώς μιλά και κινείται. Ένας εκπρόσωπος της Toshiba δήλωσε ότι Chihira έχει προγραμματιστεί με πολλές ανθρώπινες εκφράσεις, και ότι θα προσφέρει έξι λεπτά καθοδήγησης στους πελάτες με πληροφορίες σχετικά με το πολυκατάστημα συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων.

Το ρομπότ έχει εμφανιστεί σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει στην εξυπηρέτηση πελατών. "Η εμφάνιση του δεν διαμορφώθηκε βάσει συγκεκριμένου υπαρκτού προσώπου, αλλά σχεδιάστηκε ώστε να δώσει μια φιλική εντύπωση", δήλωσε εκπρόσωπος της Toshiba.

Η Chihira θα αρχίζει να «δουλεύει» στο πολυκατάστημα Mitsukoshi στο Τόκιο, την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα