Αντιδράσεις κατεχόμενα για δολοφονία βαρώνου Φάλγιαλι - Τατάρ:«Πολύ αξιόλογος»

Πρώτο θέμα είναι στα κατεχόμενα η δολοφονία του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι. 

Η Kıbrıs Postası (09.02.22, kibrispostasi.com) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέφρασε θλίψη για την δολοφονία του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι και σημείωσε ότι το επεισόδιο θα διερευνηθεί σε συντονισμό με την «διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας», την «γενική αστυνομική διεύθυνση» και «την διοίκηση του σώματος στρατού».

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στην διαδικτυακή Kıbrıs Postası

TV, ο Τατάρ είπε ότι όλοι πληγώθηκαν από το γεγονός και ότι επιθυμία του είναι να βρεθούν οι ένοχοι μιαν ώρα αρχύτερα.

Σημείωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές του με την «γενική αστυνομική διεύθυνση» και ότι αργότερα η «προεδρία» θα προβεί σε σχετική δήλωση.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι δράστες διέφυγαν με ταχύπλοο σκάφος, ο Τατάρ είπε ότι το βράδυ η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και υπήρχε και «ακτοφυλακή» και του ελέχθη πως δεν θα ήταν δυνατόν να διαφύγουν διά θαλάσσης. 

Διαβάστε επίσης: Ο βαρώνος που ελέγχει κατεχόμενα και τον καρφώνει Τούρκος αρχιμαφιόζος

Επισημαίνοντας ότι οι «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα συνεργάζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, ο Τατάρ χαρακτήρισε τον Χαλίλ Φάλιαλι «πολύ αξιόλογο άτομο» και ευχήθηκε συλλυπητήρια

Διαβάστε επίσης: Γάζωσαν με αυτόματα όπλα τον Τ/κ επιχειρηματία-Ποιος ήταν ο Φάλγιαλι

Γραπτή δήλωση Σουτζούογλου

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα (kibrispostasi.com), σε γραπτή δήλωση της λεγόμενης πρωθυπουργίας, ο Φαϊζ Σουτζούογλου αναφέρει ότι συζήτησε με τον «γενικό αστυνομικό διευθυντή», Αχμέτ Σόγιαλαν την δολοφονία του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλιαλι και του οδηγού του Μουράτ Ντεμιρτάς και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών. Σημειώνοντας ότι παρακολουθεί στενά το θέμα, ο Σουτζούογλου δήλωσε ενοχλημένος από την ύπαρξη τέτοιων θλιβερών γεγονότων στην «χώρα» και επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για διαλεύκανση του εγκλήματος. 

Στο μεταξύ, μιλώντας στην Yeni Düzen, ο Σουτζούογλου είπε ότι η «αστυνομία» συνεχίζει τις έρευνες και ότι όταν ξημέρωσε βρέθηκαν κάλυκες σφαιρών. Κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση που υπάρχει προς την κοινότητα για το θέμα αυτό, ο Σουτζούογλου ανέφερε ότι η «αστυνομία» δεν διαπίστωσε ότι οι δράστες διέφυγαν στην Τουρκία με βάρκα και κατέληξε λέγοντας ότι συνεχίζεται ο βαλλιστικός έλεγχος των σφαιρών και η μελέτη των εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας.

Ανησυχία εκφράζει ο Όζερσαϊ

Εξάλλου, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (kibrispostasi.com) ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουτρέτ Όζερσαϊ αναφέρει ότι η δολοφονία των Φάλιαλι και Ντεμιρτάς, καθώς και οι άλλες ένοπλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στα κατεχόμενα προκαλούν βαθειά ανησυχία για την ασφάλεια ζωής του «λαού» και το κύρος της «χώρας» και είναι γεγονότα που ανησυχούν όλους.  

Εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να ληφθούν «σοβαρά μέτρα», ο Όζερσαϊ κάλεσε τους «αρμόδιους» να ενημερώσουν σωστά τον «λαό» το συντομότερο και να φροντίσουν να διαλευκανθούν αυτά τα γεγονότα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

«Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνει ηρεμία στην χώρα και ταυτοχρόνως θα απευθυνθεί πρόσκληση για άλλα παρόμοια γεγονότα, κάτι το οποίο δεν σηκώνει η χώρα μας», ανέφερε.  

Keywords
Τυχαία Θέματα