Κόντρα κομμάτων για τις αναπομπές του ΠτΔ

Αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νομοθέτημα που ψηφίστηκε στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής για την εξόφληση των οφειλών με δόσεις στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οικολόγοι: O Πρόεδρος έπρεπε να επιμένει

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι την περασμένη Πέμπτη ζήτησε να συνέλθει η Βουλή των Αντιπροσώπων και να εξετάσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμο των 60 δόσεων των

οφειλών του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τονίζουν επίσης ότι είχαν προτείνει όπως, «στην ανάγκη αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει, ας ψηφίζαμε το νόμο όπως τον είχε προτείνει η Κυβέρνηση».

Πρώτος ο ΔΗΣΥ πρότεινε να μην συζητηθεί η αναπομπή του Προέδρου. Ήταν ο ΔΗΣΥ που εισηγήθηκε (μαζί με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ) να αποφασίσουμε για την αναπομπή μετά τις εκλογές, αναφέρει κλείνοντας η δήλωση του Κινήματος .

Πυρά ΔΗΚΟ κατά Κυβέρνησης

Το ΔΗΚΟ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρατά συμπολίτες μας στη φυλακή για 80 ευρώ το μήνα. Με τη μη υπογραφή του Νόμου , από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκατοντάδες συμπολίτες μας παραμένουν στη φυλακή και δεν μπορούν να αποφυλακιστούν, καθώς δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δόσεις, όπως προνοεί ο Νόμος.

Σημειώνεται επίσης πως εκκρεμούν παρόμοιες υποθέσεις για τον ΦΠΑ για τις οποίες δεν γίνεται πουθενά λόγος και για τις οποίες εκκρεμεί κι άλλη Πρόταση Νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αυτή δεν είναι η στιγμή για να στέλνουμε τον κόσμο φυλακή για χρέη, αλλά η στιγμή για να τους βγάλουμε από τη φυλακή για να μπορέσουν να δουλέψουν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αναφέρει κλείνοντας το ΔΗΚΟ.

ΕΔΕΚ: Nα συνέλθει εκτάκτως η Βουλή

Αδιανόητο χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ το ότι χιλιάδες πολίτες μένουν ξεκρέμαστοι επειδή η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής δεν συνεννοηθήκαν και δεν συνεργάστηκαν σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών στα κοινωνικά ταμεία.

«Κατανοούμε», συνεχίζει η ΕΔΕΚ, «τη θέση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ που ζητούσε η αναπομπή του Προέδρου για τις οφειλές πολιτών στο ΤΚΑ να συζητηθεί στη νέα Βουλή. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τη στάση των ηγεσιών ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ που απέρριψαν την πρόταση της ΕΔΕΚ να συνέλθει εκτάκτως η Βουλή και να αποφασίσει για τις αναπομπές του Προέδρου».

Συμμαχία Πολιτών: Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ΜμΕ

Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναφέρει ότι αυτή είναι η κύρια αίτια που δεν μπαίνει σε πραγματική τροχιά η οικονομία μας σήμερα.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας και θα έπρεπε κάποια στιγμή να απασχολήσει την πολυάσχολη Κυβέρνηση μας», όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών δεν αποτελεί θετική συγκυρία η αναπομπή του Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν αποτελεί θετική εξέλιξη όμως, ούτε η άρνηση της Βουλής να συνέλθει σε Ολομέλεια για να τοποθετηθεί και να δώσει μια οριστική λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Συμμαχία «Φαίνεται ότι οι βουλευτές που επαναδιεκδικούν νέα θητεία δεν ήθελαν να διακόψουν τον προεκλογικό τους αγώνα».

Το κράτος πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα αφού η Βουλή αρνήθηκε να το πράξει, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι έχουν οφειλές έναντι του Ταμείου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρει η κλείνοντας η Συμμαχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα