Αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΑΟΣΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μεταξύ των τέως εταίρων στην Ελλάδα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) πυροδότησε η δήλωση του τέως Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Σαμαράς υπέδειξε πως «παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα. Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και ας μην το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», τόνισε περαιτέρω,

ενώ αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα τόνισε πως η ΝΔ θα κάνει αντιπολίτευση ευθύνης και πρόσθεσε: «Δεν θα διστάσουμε ούτε να υπερψηφίσουμε κάτι σωστό, ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος.

Η αντιπολίτευση ευθύνης δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη. Η καταστροφική αντιπολίτευση είναι αδυναμία. (…) Όποιος βασίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, τελικά το μετανιώνει. Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη», είπε και πρόσθεσε ότι η εποχή που ο λαϊκισμός μπορούσε να κυριαρχεί, κοροϊδεύοντας έναν ολόκληρο λαό, έχει περάσει. Κάνοντας δε έναν απολογισμό της διακυβέρνησής του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε αναφερόμενος στις εξαγγελίες των νέων υπουργών ότι «η ανάκαμψη κινδυνεύει», ενώ παραδέχθηκε ότι «έγιναν πολλά λάθη» και αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ.

Κάνοντας δε έναν πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε: «Η ΝΔ έχασε τις εκλογές, αλλά στάθηκε όρθια και δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη μικρή μείωση σε σχέση με το 2012. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δυόμισι χρόνια έχασε 31% της δύναμής του». Επίσης, υπερασπίστηκε την προεκλογική τακτική του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού Σώματος ψήφισε αντιμνημονιακά».Η απάντηση του ΠΑΣΟΚΟι πιο πάνω αναφορές του τέως Πρωθυπουργού προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στη ΝΔ πως μετείχε στην τότε κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2011 και πως «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών. Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ», προστίθεται.Τέλος η ΤρόικαΚι ενώ οι πρώην εταίροι αντιπαρατίθεντο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε πως η νέα κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος στην Τρόικα και τις πολιτικές της. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους βουλευτές του κόμματός του τόνισε: «Είστε η φωνή των πολιτών, εσείς οι 149 είστε κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα