Απάντηση δρ.Ζωδιάτη μετά την επιστολή Πρύτανη στο SigmaLive

Συνέχεια στις τοποθετήσεις που αφορούν ιδιωτική ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου δίνει μέσω του SigmaLive ο δρ.Γιώργος Ζωδιάτης.

Ο δρ.Γιώργος Ζωδιάτης διατηρώντας όπως αναφέρει τις πρόνοιες του Άρθρου 38 (Δικαίωμα Επανόρθωση) του περί Τύπου Νόμου του 1989 αναφέρει τα εξής:

Αναφέρομαι στο δημοσίευμα στις 11/5/2016, με τίτλο «Αρνείται τις κατηγορίες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Κύπρου», το οποίο αναφέρεται δυσμενώς στο όνομά μου, και επιθυμώ να θέσω υπόψη των αναγνωστών της εφημερίδας σας τα ακόλουθα γεγονότα και στοιχεία.

1. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δήθεν «Ανακοίνωση Τύπου» του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο αφορά σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας στις 11/5/2016. Εξ όσων γνωρίζω τέτοια “Ανακοίνωση Τύπου» του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν υπάρχει και η δήθεν «Ανακοίνωση Τύπου» που απέστειλε με φαξ ο κατηγορούμενος κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, προς την εφημερίδα σας αποτελεί έγγραφο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τούτο διότι όχι μόνο δεν υπήρξε Συνεδρία του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου στις 11/5/2016 για να αποφάσιζε τυχόν την υιοθέτηση θέσεων και έκδοση Ανακοίνωσης Τύπου, αλλά ούτε καν ετέθη υπόψη ΟΛΩΝ των μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου τέτοια προτιθέμενη «Ανακοίνωση Τύπου», ώστε να την εγκρίνουν ως θέση τους.

2. Όσον αφορά το περιεχόμενο της «Ανακοίνωση Τύπου», έχω να δηλώσω ότι η δημοσίευση του συνιστά παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία της ιδιωτικής ποινικής με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, και επομένως συνιστά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

3. Κατέχω τον τίτλο του Αναπληρωτή Διευθυντή του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2005 σύμφωνα με την συμφωνία ίδρυσης του Ωκεανογραφικού και με βάση την μετέπειτα σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με αρ. 66.998 και ημερομηνία 26/3/2008 που αφορούσε την ενίσχυση του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

Ο κατηγορούμενος κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εστράφη με δικογραφημένες πράξεις του, οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τη στιγμή της επίδικης επίθεσης εναντίον μου και εντεύθεν, εναντίον της ως άνω Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, και ειδικότερα στο θέμα που αφορά τον τίτλο που είχε συμφωνηθεί και τεκμηριωμένα αναγνωριζόταν προγενέστερα σε όλα τα επίσημα έγραφα του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, σε θέματα του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα