Απαράδεκτη η προώθηση διχοτομικών απόψεων, λέει ο ΟΠΕΚ

Σοβαρής αντιμετώπισης από την κοινωνία και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου θα πρέπει να τύχουν τα όσα ανέφερε σε ομιλία του ο Άγγελος Συρίγος στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκφράζοντας την άποψη "ότι η εκμετάλλευση του μνημοσύνου του τέως Προέδρου για προώθηση διχοτομικών απόψεων, είναι απαράδεκτη".

Προσθέτει ότι η κυπριακή πολιτική ηγεσία, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, έχει

καθορίσει το ζητούμενο για το Κυπριακό, όπως αυτό καθορίστηκε από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Κορυφής και οι δυνάμεις που εκφράζουν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών υιοθετούν αυτήν την πορεία και δίνουν τη μάχη για μια διαφορετική Κύπρο.

“Η παραγνώριση ή παραχάραξη αυτής της επιλογής αποτελεί πολιτική ανευθυνότητα”, σημειώνει το ΔΣ του ΟΠΕΚ και προσθέτει πως θεωρεί ιδιαίτερα λυπηρό, πρόσωπα από την Ελλάδα να έρχονται στην Κύπρο και να παραδίδουν μαθήματα, κάνοντας επιφανειακές «διαλέξεις» πάνω στην τραγωδία της κατοχής. “Η παρέμβαση «ειδικών» από την Ελλάδα, που έχει ως στόχο την εισαγωγή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, είναι πραγματικά λυπηρή”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα