Απειλούν με κλείσιμο του πεζόδρομου στον Άγιο Τύχωνα για «λόγους ασφάλειας»

Η κοινότητα του Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργικού για μη αναβάθμιση δύο περιπτέρων σε εστιατόρια Β, αποφάσισε το κλείσιμο του παραλιακού πεζοδρόμου στις 28 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, η κοινότητα σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζει «έντονη αναστάτωση και απογοήτευση για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου να απορρίψει τις αιτήσεις με αριθμό φακ ΛΕΜ/0575/2014 ημερομηνίας 12/06/2014 και ΛΕΜ/0116/2014 ημερομηνίας 06/02/2014, τις οποίες υποβάλαμε προ επταετίας και με τις οποίες ζητούσαμε τη χορήγηση Πολεοδομικής

Άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού για προσθήκες/μετατροπές σε υφιστάμενα αδειούχα περίπτερα και αλλαγή χρήσης του σε εστιατόρια κατηγορίας Β, στον παραλιακό πεζόδρομο στην περιοχή Αγίου Τύχωνα. Πρόκειται για τα γνωστά επί του παραλιακού πεζοδρόμου υποστατικά Dream Café και Puesta».

Μιλώντας στο SigmaLive ο  Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Τύχωνα, κ. Χαράλαμπος Ιωάννου, εξήγησε ότι τα έσοδα από την ενοικίαση πηγαίνουν αποκλειστικά στη συντήρηση του πεζόδρομου μήκους 5 χιλιομέτρων. Ο λόγος που επικαλείται για το κλείσιμο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, αφορά στην ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν καθημερινά τον πεζόδρομο.

Σημείωσε ότι στις 28 Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν ταμπέλες ότι ό πεζόδρομος είναι κλειστός και θα ενημερώνονται οι επισκέπτες ότι μπορούν να προχωρήσουν με δική τους ευθύνη.

Αυτούσια η επιστολή προς τον ΠτΔ:

Διαβάστε επίσης: Sailing Yacht A: Βόλταρε στην Πάφο το «θηρίο» του Μελνιτσένκο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απειλούν, Άγιο Τύχωνα,apeiloun, agio tychona