ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 1-0: Πρώτη εντός έδρας νίκη ... με Τάσο Δώνη!

Αν και με κλειστό σκορ (1-0), ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.

Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας νίκη και ανέβηκαν στους 15 βαθμούς και για την ώρα είναι στην 2η θέση με Άρη και Απόλλωνα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με αυτή την ήττα έμειναν στους 13 και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Το

γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν αυτό του Τάσου Δώνη, στο 40ο λεπτό. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη του Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ομάδας. Αήττητος είναι προς το παρόν ο Σέρβος κόουτς.

Σε χαμηλούς ρυθμούς 

Με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους άρχισε το ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Αρκετά τα λάθη, αρκετές λανθασμένες μπαλιές δεν επέστρεψαν στις δυο ομάδες να αποκτήσουν ένα καλό ρυθμό με τον ΑΠΟΕΛ να φτιάχνει την πρώτη του τελική προσπάθεια. Στο 15ο λεπτό ο Ντάλσιο και μετά από μπαλιά του Κβιλιτάια πήγε λίγο πλάγια κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω 

Ανέβασε στροφές η ΑΕΚ…

Στη συνέχεια του ντέρμπι, η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με γρήγορες μπαλιές να βγει μπροστά και στο 32ο καταγράψαμε την πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα του Όλτρα. Μετά από κόρνερ, ο Πονς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά έξω. Στο 36ο λεπτό, ήταν η σειρά του Γκιούρσκο να απειλήσει όταν έκανε το σουτ με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη. 

Το κόρνερ της ΑΕΚ… έφερε γκολ για τον ΑΠΟΕΛ 

Στο 40ο λεπτό, η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ και στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Εφραίμ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ το οποίο κόντραρε και βγήκε πάσα στον Δώνη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 των γαλαζοκιτρίνων. 

Δυο κλασικές σε δυο λεπτά 

Στο 56ο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το να φέρει τον αγώνα στα ίσα, ωστόσο η κεφαλιά του Γκαρθιά από πολύ καλή θέση δεν βρήκε στόχο. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να χάσει την δική του ευκαιρία και στο 58ο λεπτό ο Κβιλιτάια, από πολύ κοντά, έβαλε την προβολή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

ΑΠΟΕΛ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Χριστοδούλου, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι, Ντάλσιο (86' Μπλουμ), Σαρφό, Εφραίμ (59' Βιγιαφάνες), Δώνης (74' Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (74' Μάγκλιτσα)

-Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Κίττος, Ντουμπραβάνου, Μάγκλιτσα, Βιγιαφάνες, Μπλουμ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Γουίλερ.

ΑΕΚ (Χ.Λ.Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες (87' Ολατούντζι), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Γκαρθία, Ναούμ (69' Λόπες), Πονς, Λέδες, Γκιούρτσο (69' Φαράζ), Άλτμαν (79' Ασάντε), Τρισκόφσκι (46' Ρόμο).

-Στον πάγκο: Τούμπας, Μίκελ, Κάσας, Ρόμο, Φαράζ, Εγγλέζου, Λόπες, Ολατούντζι, Μάμας, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Ασάντε.

Κίτρινες: Κβιλιτάια, Βιγιαφάνες, Μάγκλιτσα / Άλτμαν

Διαιτητής: Marcenaro Matteo

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Zufferli Luca

AVAR: Κουμή Δημήτρης

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Keywords
Τυχαία Θέματα