Αποκαλύψεις για τα MDMA σε φουκούδες: «Θα πληρωθείς σαν βασιλιάς» (vid)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν συνομιλίες του εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το ξεπακετάρισμα των 645 κιλών MDMA από τις φουκούδες που διακινήθηκαν από την Κύπρο στην Αυστραλία το 2019.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο έμπορος ναρκωτικών παραπονέθηκε για το πόσο δύσκολη δουλειά ήταν το ξεπακετάρισμα, συγκρίνοντας το με την καλλιέργεια και συγκομιδή βαμβακιού.

Πρόκειται για τον 33χρονο, Luke Humphries, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εργασιών του με τα ναρκωτικά είχε τηλεφωνήσει σε ένα φίλο και

παραπονέθηκε ότι ήταν εξουθενωμένος με τη δουλειά, αλλά θα έπαιρνε ένα τεράστιο ποσό εάν την ολοκλήρωνε.

«Είναι σαν να δουλεύεις ως εργάτης σε φυτείες βαμβακιού για μία εβδομάδα και μετά να ζεις σαν παίκτης του NBA», του ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι τη μέρα του τηλεφωνήματος στον φίλο του είχε ξεπακετάρει μόλις 13 φουκούδες με MDMA.

Η τηλεφωνική κλήση ηχογραφήθηκε από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο κατά τη δικαστική διαδικασία.

Ο 33χρονος ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα διακίνησης MDMA και θα καταδικαστεί στις 11 Αυγούστου, ανέφερε η Daily Telegraph .

Η Αστυνομία επίσης κατέγραψε κλήση, στην οποία ο 33χρονος μιλούσε με ένα βαρόνο ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο βαρόνος τον πίεζε να ολοκληρώσει τη δουλειά.

«Θα πληρωθείς σαν βασιλιάς», είπε ο 33χρονος στον φίλο του, μεταφέροντας όσα είπε ο βαρόνος.

Υπενθυμίζεται ότι καταλυτικό ρόλο στην επιχείρηση έπαιξε η ΥΚΑΝ της Αστυνομίας Κύπρου, που έδωσε εγκαίρως κρίσιμες πληροφορίες που οδήγησαν σε συλλήψεις ενός Αυστραλού και ενός Καναδού στην Αυστραλία και τεσσάρων ατόμων στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης:

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις «φουκούδες» και τα πακέτα με τα ναρκωτικά

Κύπρος: Γέμισαν «φουκούδες» με 645 κιλά MDMA και τις έστειλαν Αυστραλία

Keywords
Τυχαία Θέματα