Απόλλων: Ίδιο το πλάνο, ίδιος ο στόχος

Η τακτική του Ιοάν Αντόνε στον αγώνα με την Ομόνοια βγήκε με το παραπάνω καθώς ο Απόλλωνας προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 και από κει και πέρα έγινε πιο εύκολο το έργο του και παρά την μείωση του σκορ δεν απειλήθηκε αρκετά στη συνέχεια.

Περιμένοντας την Ομόνοια να κατεβάσει μπάλα και με την πίεση να αρχίζει από ψηλά ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό «transition» από άμυνα σε επίθεση και αντίθετα, κάνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι του. Οι Τουράμ, Παπουλής και Γκιέ υπερτερούσαν σε ταχύτητα και έτσι η ομάδα του Ιοάν Αντόνε δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα με αποτέλεσμα στις αντεπιθέσεις που βρήκε

στο πρώτο ημίχρονο να κάνει την ζημιά δυο φορές και να κάνει πιο εύκολο το έργο του ενόψει της συνέχειας.

Χωρίς να ρισκάρει στην επανάληψη, ο Ρουμάνος θωράκισε περισσότερο την αμυντική του γραμμή, ρίχνοντας στον αγώνα Μεριέμ, Γκουγιόν και Οουόν. Με αυτή του την κίνηση έδωσε ανάσες στο χώρο του κέντρου βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πώς να κρατήσουν μπάλα και να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο. Η γρήγορη μείωση του σκορ δεν έφερε αναστάτωση στον Απόλλωνα που συνέχισε με το ίδιο πλάνο μέχρι το τέλος και μάλιστα βρήκε 2-3 ευκαιρίες να κάνει εκ νέου την ζημιά στην αντεπίθεση.

Ο Απόλλωνας με το ίδιο πλάνο ταξιδεύει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη Λευκωσία έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ, όπου στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη με την οποία θα βάλει γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά μπορεί να πει κάποιος ότι και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα καθώς ο Απόλλωνας θα κρατήσει την απόσταση των τριών βαθμών από τους γαλαζοκίτρινους.

Keywords
Τυχαία Θέματα