Απόλλων: Ομοιογένεια και αυτοματισμοί

Στο αποψινό φιλικό με την ΑΕΚ ο Πέδρο Εμάνουελ θα ελέγξει το βαθμό δεσίματος της ομάδας του.

Σε επίπεδο προσθηκών ο Απόλλωνας συγκαταλέγεται μέχρις στιγμής (και λογικά μέχρι το τέλος του μετεγγραφικού παζαριού) στις πιο συγκρατημένες και ολιγαρκείς ομάδες. Η ιδιαιτερότητά του έναντι των υπολοίπων, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός πως όλοι οι νεοφερμένοι του έχουν πάρει το χρίσμα του βασικού.

Είτε λόγω ικανότητας και ποιότητας είτε λόγω απουσιών οι Σιμόες, Φρέιρε, Ελίζιο, Σατσέτι, ντα Σίλβα και Ζοάο Πέδρο λογίζονται πλέον ως βασικά

γρανάζια της «κυανόλευκης» μηχανής εν όψει του ξεκινήματος του πρωταθλήματος. Για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ ήταν μια ατυχής συγκυρία το γεγονός ότι τα παιχνίδια με την Καμπάλα στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ βρήκαν αυτή τη μισή ντουζίνα νεοφερμένων στη διαδικασία δεσίματος με τους «παλιούς» του ρόστερ.

Στους αγώνες με τους Αζέρους φάνηκε σε αρκετά σημεία η απουσία ομοιογένειας και αυτοματισμών στο παιχνίδι του Απόλλωνα. Ήταν φυσιολογικό δεδομένου του χρόνου ένταξης αυτών των παικτών στην ομάδα, ωστόσο αποτέλεσε μία από τις αιτίες του αποκλεισμού. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά ο τεχνικός των «κυανολεύκων» θα έχει την ευκαιρία στο αποψινό φιλικό με την ΑΕΚ να διαπιστώσει τη «χημεία» της ομάδας του εν όψει της πρεμιέρας των εγχώριων υποχρεώσεών της.

Επί του παρόντος άλλωστε μόνον ο αυξημένος βαθμός ομοιογένειας μπορεί να κάνει τη διαφορά (προς το καλύτερο) για τον Απόλλωνα, αφού μέχρι την πρώτη αγωνιστική της νέας περιόδου ούτε οι τραυματίες (Μερκής, Βασιλείου, Κυριάκου, Στογιάνοβιτς) θα είναι έτοιμοι ούτε ο άρτι νεοαποκτηθείς Σλέβτσεφ θα ευρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα