Απόπειρα φόνου Λεμεσός:Φοβάται νέο κύκλο αίματος η αστυνομία

Η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος της απόπειρας φόνου, την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τους ανακριτές της πολύ σοβαρής υπόθεσης αναμένεται να ρίξει φως στις εξετάσεις για εντοπισμό των δραστών.

Οι ανακριτές αξιολογούν σχολαστικά όλες τις ενώπιον τους πληροφορίες και μαρτυρίες, ενώ το θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.  

Με μεγάλη προσοχή αναμένεται να εξετάσουν την ερχόμενη Δευτέρα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 48χρόνου θύματος της απόπειρας

δολοφονίας που διαπράχθηκε προχθές βράδυ στον Ύψωνα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.


Τόσο οι εισερχόμενες αλλά και οι εξερχόμενες κλήσεις του Παναγιώτη Παναγιώτου θεωρούνται ιδιαίτερα υποβοηθητικές ως προς το ανακριτικό έργο, με την ελπίδα να φωτογραφίσουν είτε τους δράστες είτε τουλάχιστον κάποιες από τις κινήσεις τους.


Το θύμα, ως γνωστό,  δέχθηκε ένα πυροβολισμό στην πλάτη έξω από την ταβέρνα που διατηρεί στον κύριο δρόμο Ύψωνα.

Τηn στιγμή της απόπειρας φόνου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 48χρόνος, μιλούσε σε έντονο ύφος στο κινητό του τηλέφωνο και εξήλθε της ταβέρνας.
Ενώ βρισκόταν στο προαύλιο, οι δράστες που όπως όλα δείχνουν παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις του, έβαλαν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο….Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες να είχαν συνεργό ο οποίος τους ενημέρωνε για τις  κινήσεις του 48χρόνου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, δεν κρύβουν το φόβο τους για νέο κύκλο αίματος και έπιασαν από την πρώτη στιγμή δουλειά συνεχίζοντας τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών οι οποίοι επέβαιναν μοτοσυκλέτας τύπου σκούτερ μεγάλου κυβισμού, μαύρου χρώματος, χωρίς πινακίδες εγγραφής.

Φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μαύρα προστατευτικά κράνη.

Σημαντικά θεωρούνται από τους ανακριτές τα τεκμήρια που αφήσαν πίσω τους οι δράστες όπως ένας κάλυκας σφαίρας πιστολιού αλλά και η 2η σφαίρα που προόριζαν για το υποψήφιο θύμα τους.

Από τηn σκηνή παραλήφθηκαν επίσης το κινητό τηλέφωνο του θύματος καθώς και άλλα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή, από τα μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας του αρχηγείου αστυνομίας.

Ιδιαίτερα σημαντικά κρίνονται, επίσης, τα όσα κατέγραψαν τα κυκλώματα παρακολούθησης γειτονικών κτιρίων σε ακτίνα μέχρι 4 τετραγωνικά χλμ. τα οποία αξιολογούνται πολύ σχολαστικά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αστυνομική πηγή συγκεκριμένες κινήσεις καταγράφηκαν διαδοχικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης παρακείμενων κτιρίων στα οποία φαίνονται κάποια πρόσωπα να κινούνται ύποπτα.

Η αστυνομία στρέφει τις έρευνες της προς πάσα κατεύθυνση, με ιδιαίτερη προσοχή στο παρελθόν του θύματος.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού αναμένουν, επίσης, σημαντική βοήθεια στην πορεία των ερευνών από μέλη του στενού κύκλου του Παναγιώτου.

Ο 48χρονός υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση  στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αφαιρέθηκε η σφαίρα 9 χιλιοστών από την σπονδυλική του στήλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα