«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ο Πυρσός της Αγάπης» από τον Ξενοφόντα Λαζάρου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την ουσιαστική προσφορά του Αποστόλου Παύλου στον Χριστιανισμό. Η πνευματική προσήλωση, η καταγραφή τόπων και γεγονότων,  σκιαγραφούν μια θεολογική πορεία που συνυπάρχει με το ιστορικό γίγνεσθαι, οριοθετώντας το νόημα του Ιησού Χριστού.

Ο Απόστολος Παύλος αποτελεί τον μεγάλο διαμορφωτή της Χριστιανικής Δύσεως. Ως πνευματικός καθοδηγητής, ως ταπεινός δούλος του Θεανθρώπου, κατάφερε να διαδώσει τον Θείο

Λόγο με υπομονή και επιμονή. Μέσα στα πολυάριθμα ταξίδια του, είχε ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι ανέμεναν την Ουράνια Προστασία. Ήξεραν ότι οι διδαχές του Αποστόλου Παύλου από την Ταρσό, μετουσίωναν μιαν υπερκόσμια εντολή. Ένα υπεράνθρωπο κάλεσμα στην αγάπη και τη φιλανθρωπία.

Το έργο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μελέτη του Joseph Holzner «Παύλος». Επομένως, το μεγάλο μήνυμα που αναδεικνύεται από τις σελίδες του συγγραφέα, είναι μια κραυγή στη σύγχρονη εποχή. Ένα διαχρονικό κήρυγμα που έχει τη δύναμη να αγγίξει τον άνθρωπο, με το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Στοιχεία Βιβλίου: 
Τίτλος: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ο Πυρσός της Αγάπης
Συγγραφέας: Ξενοφών Λαζάρου
Εκδόσεις: ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
Κατηγορία: Θρησκετολογία

Από τον Σοφοκλή Κωνσταντίνου
Βιβλιοπωλείο ΕΛΛΑΣ
ellas@spidernet.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα