Άρχισε κλινική δοκιμή θεραπείας με ρινικό σπρέι για καταπολέμηση κορωνοϊού

Το παράδοξο της σωματικής δραστηριότητας αναδεικνύει δανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία, όταν η δραστηριότητα γίνεται στον ελεύθερο χρόνο έχει οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία και την μακροζωία, αλλά όταν γίνεται στο πλαίσιο της δουλειάς, έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον στην Κοπεγχάγη, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 100 χιλιάδες άτομα σε βάθος δεκαετίας.

Η μελέτη συσχέτισε τους θανάτους και τα καρδιαγγειακά περιστατικά με το βαθμό σωματικής δραστηριότητας, τόσο στην δουλειά, όσο και στον ελεύθερο χρόνο.

Διαπιστώθηκε

ότι, σε σχέση με όσους είχαν ελάχιστη σωματική δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο, όσοι είχαν μέτρια, υψηλή ή πολύ υψηλή δραστηριότητα, είχαν αντίστοιχα 26%, 41% και 40% μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αντίθετα, στην περίπτωση της σωματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της εργασίας, εκείνοι με υψηλή και πολύ υψηλή σωματική δραστηριότητα είχαν αντίστοιχα 13% και 27% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Την ίδια ώρα, εταιρεία βιοτεχνολογίας που αποτελείται από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ προκηρύσσει μια προσπάθεια να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή θεραπείας με ρινικό σπρέι για καταπολέμηση του κορωνοϊού.

 Το σπρέι θα εμποδίζει την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη και αν οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό ή εκτίθενται σε αυτόν, δεν θα αρρωσταίνουν επειδή το αντιικό θα εμποδίζει τον ιό να εξαπλωθεί στους πνεύμονες και το υπόλοιπο σώμα.​

Keywords
Τυχαία Θέματα