Άρχισε να «χτυπάει» την Κύπρο η κακοκαιρία – Οι θερμοκρασίες απόψε

Άρχισε να «χτυπάει» την Κύπρο από αργά το απόγευμα το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή. 

Oι πρώτες βροχές άρχισαν να σημειώνονται στα δυτικά ενώ στην Επαρχία Λευκωσίας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος εξαιτίας των ανέμων. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, απόψε ο καιρός

θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Σε ισχύ είναι και κίτρινη προειδοποίηση. 

Αύριο το σκηνικό θα θυμίζει για τα καλά χειμώνα, καθώς θα σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά ο καιρός

Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στα χαμηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα τοπικά αναμένεται να πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνια αναμένεται να πέσουν και σε ορισμένες περιοχές των ημιορεινών. Σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στα πεδινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν τοπικά μέχρι βόρειοι. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης 

Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία λόγω καιρικών συνθηκών

«Βουτιά» της θερμοκρασίας από αύριο-Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα