Άρχισε στα κατεχόμενα η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ «επαρχιών»

Σε ισχύ έχει τεθεί από τα μεσάνυχτα και για πέντε μέρες το «διάταγμα» του «υπουργικού συμβουλίου» στα κατεχόμενα για την απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ των «επαρχιών» λόγω κορωνοϊού, ενώ αστυνομικός έλεγχος γίνεται στην διακίνηση οχημάτων μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Βασίλεια, Λάπηθο και Καραβά, αναφέρει το ΚΥΠΕ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ των «επαρχιών» θα ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αλλά από το μέτρο

εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε βασικές υπηρεσίες του αποσχιστικού καθεστώτος, όπως «αστυνομία», «πυροσβεστική», «δήμους», «πολιτική άμυνα», «επαρχιακές διοικήσεις» και όσοι μετακινούνται για πολύ βασικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές ισχύει η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν σε μία εβδομάδα οι παραβιάσεις που κατέγραψε η «αστυνομία» έφτασαν τις 414. Από αυτές τις περιπτώσεις, 217 άτομα παραβίασαν το «διάταγμα» για την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορία κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότερες παραβιάσεις – συλλήψεις ατόμων έγιναν σε Λευκωσία και Κερύνεια.

Καθεστώς πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας ισχύει για 15 χωριά στην Καρπασία για δεύτερη εβδομάδα ενώ ο «δήμαρχος» του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζιοσκούν δήλωσε σε τ/κ ΜΜΕ ότι 5 άτομα, κάτοικοι του χωριού που βρίσκονταν σε θεραπεία για τον κορωνοϊό, αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του χθες βράδυ πριν την εφαρμογή του νέου μέτρου για τις «επαρχίες» κάλεσε τον κόσμο να μη μετακινείται αν δεν είναι απολύτως απαραίτητη ανάγκη. Κάνουν έναν αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και η πορεία μέχρι τώρα είναι επιτυχημένη πρόσθεσε, λέγοντας ότι η πορεία των κρουσμάτων είναι σταθερή.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι αναγκάστηκαν να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα γιατί κάποιοι δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που ήδη είναι σε ισχύ, τονίζοντας ότι όποιοι παραβαίνουν τα μέτρα θα κατηγορούνται από την «αστυνομία» άμεσα.

Εάν,συνέχισε, τα αυστηρά μέτρα εφαρμοστούν από τον κόσμο, τότε από τον Μάιο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιοι χώροι. «Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο πλέον τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά. Θα πρέπει να ξαναδούμε όλους τους τομείς, τις ιατρικές υπηρεσίες, την οικονομική μας δομή, τις προϋποθέσεις προσλήψεων, τον τρόπο εργασίας, την παιδία μας, τον τομέα παραγωγής».

Ο κ. Τατάρ είπε ότι οι τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, λέγοντας «ίσως μαζί με αυτούς τους τομείς πρέπει να δημιουργήσουμε και έναν παραγωγής φαρμάκων».

Ανέφερε επίσης ότι η κατοχική Τουρκία είναι δίπλα στους Τ/κ και τους στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του χθες το βράδυ ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί ανέφερε ότι μεταξύ των χθεσινών 3 νέων κρουσμάτων, το ένα είναι ένα παιδί 7 χρονών και δύο Τ/κ φοιτητές από την Βρετανία, όλοι είχαν έρθει με πτήση από το Λονδίνο στις 21 Μαρτίου, καταλήγει η πληροφόρηση του ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα