Αρνήθηκε να ψηφίσει ευρωβουλευτή ο Θεμιστοκλέους - «Είναι δικαίωμα μου»

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του να μην ψηφίσει για τις ευρωεκλογές εξέφρασε στο SigmaLive, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε, από την αρχή είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα των διπλών εκλογών. «Δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στον πολίτη να πάει ή να μην πάει να ψηφίσει. Από τη στιγμή που γίνονται όλες οι εκλογές την ίδια μέρα, δεν συνιστά επ' ουδενί υποχρεωση του πολίτη να παραλάβει όλα τα ψηφοδέλτια

και να επιμένει το εκλογικό κέντρο να ψηφίσω λευκό παρά να τηρήσω αποχή.

Πρόσθεσε ότι, «οι αρμόδιοι δεν έχουν αυτή την ευαισθησία. Είναι δικαίωμα μου τι να ψηφίσω και τι όχι. Δεν μπορεί να με υποχρεώσει να πάρω το ψηφοδέλτιο μαζί μου και να το πετάξω στην κάλπη. Έτσι με υποχρεώνει να ψηφίσω λευκό. Εγώ δεν έπιασα καν το ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών».

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση 58χρονου: Γι’ αυτό έσκισα τα ψηφοδέλτια – «Δεν θα με αναγκάσουν..»

Τι ανέφερε ο Έφορος Εκλογών

Αναφορικά με περιστατικά που σημειώθηκαν ο κ. Ηλία ανέφερε ότι «είχαμε μία ή δύο περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς, οι οποίες στον αριθμό των ψηφοφόρων είναι ελάχιστες, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τους προεδρεύοντες αποτελεσματικά». Επομένως, είπε, «δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό ή αξιόλογο που θα μπορούσε να αναφερθεί».

Ερωτηθείς αν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας Βουλευτή, απάντησε ότι «είχαμε κι αυτή την πληροφορία, αλλά και πάλι έγινε ο χειρισμός από τον προεδρεύοντα με ευγένεια, και είναι κάτι το οποίο το διερευνούμε κι εμείς».

Όπως διευκρίνισε, ο Βουλευτής αρνήθηκε να παραλάβει κάποιο ψηφοδέλτιο, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία και θα εξεταστεί.

Επιπλέον, ανέφερε ότι χθες και σήμερα υπήρξαν πολύ λίγες παραβιάσεις της νομοθεσίας, αναφορικά με την απαγόρευση προώθησης των υποψηφίων. «Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώθηκε με τις απαγορεύσεις. Ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν συμμορφώθηκε και αυτοί που δεν συμμορφώθηκαν, επίσης, θα μεταβιβαστούν στη Νομική Υπηρεσία, για να γίνουν οι σχετικές καταγγελίες», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρνήθηκε, Θεμιστοκλέους #45 Είναι,arnithike, themistokleous #45 einai