Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1: Το ντέρμπι του Λονδίνου βάφτηκε κόκκινο (vid)

Η πεισμωμένη Άρσεναλ θριάμβευσε με 3-1 της Τσέλσι στο "Emirates" και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της, μετά από αρνητικό σερί επτά αγώνων, με τους μπλε να απογοητεύουν και να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή.

Tα προγνωστικά για το φαβορί και το αουτσάιντερ του λονδρέζικου ντέρμπι στην Boxing Day πήγαν περίπατο. Παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα και το γεγονός πως προερχόταν από ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων στην Premier League

(τα οκτώ ματς ήταν το χειρότερο στην ιστορία της), η Άρσεναλ έβγαλε ψυχή, πάθος, ένταση και ενέργεια και πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στην συμπολίτισσά της Τσέλσι, με σκορ 3-1.

Η Τσέλσι ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με το φάουλ του Μάουντ στο δοκάρι, όμως οι Gunners άνοιξαν το σκορ στο 35’ όταν ο Ρις Τζέιμς φάνηκε να ρίχνει από πίσω τον Τίρνεϊ και το VAR αποφάσισε πέναλτι. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ πήρε την μπάλα αφού ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν στον πάγκο και ξεγέλασε τον Μεντί, ενώ ένα λεπτό πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, ο Γκρανίτ Τσάκα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το 2-0. Η Αρσεναλ είχε μόλις αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ στο ημίχρονο για πρώτη φορά φέτος.

Τα πράγματα ήταν ανέλπιστα καλά και στην επανάληψη για την Αρσεναλ, η οποία στο 56’ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Μπουκαγιό Σάκα να πιάνει ένα φαλτσαριστό και ψηλοκρεμαστό σουτ που πήγε δοκάρι-και-μέσα αφήνοντας θεατή τον Μεντί. Το 3-0 έδειχνε ότι καθαρίζει εντελώς τα πράγματα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν στο 83’ τρομερή ευκαιρία με τον Λακαζέτ και δοκάρι στο 84’ με τον Ελνένι, όμως και πάλι, χρειάστηκε να ιδρώσουν… λίγο στο φινάλε.

Στο 86’ ο Εϊμπραχαμ με το στήθος από την σέντρα του Χάντσον-Οντόι μείωσε σε 3-1 μετά από τσεκ στο VAR και στο 90’ το άγχος έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει περισσότερο. Ο Πάμπλο Μάρι ανέτρεψε τον Μάουντ μέσα στην περιοχή, όμως ο Λένο απέκρουσε το πέναλτι του Ζορζίνιο και κράτησε το 3-1 ως το τελικό αποτέλεσμα στο Emirates.

Keywords
Τυχαία Θέματα