Άρσεναλ: Η πιο… τραυματισμένη ενδεκάδα στον 21ο αιώνα

Η λίστα με την πιο «τραυματισμένη» ενδεκάδα της Άρσεναλ στον 21ο αιώνα βρίσκεται στον… αέρα. Η ιστοσελίδα Physioroom.com, η οποία ασχολείται με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών αλλά και αθλητών από άλλα σπορ δημοσίευσε με πλήρη στοιχεία τη λίστα με τους 11 παίκτες των «κανονιέρηδων» που έχουν απουσιάσει μεγάλο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας στο διάστημα που είχαν συμβόλαιο.



«Πρωταθλητής» των απουσιών είναι ο Αμπου Ντιαμπί. Ο Γάλλος μέσος έμεινε στα… πιτς περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή των Λονδρέζων από το 2000 και μετά, συνολικά

2.156 μέρες!

Ο Ντιαμπί, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από το σύλλογο στις αρχές του καλοκαιριού, υπέφερε από σειρά σοβαρών τραυματισμών στη διάρκεια της 9ετούς παραμονής του στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου και έμεινε εκτός δράσης στα 2/3 της καριέρας του.

Μεγάλα διαστήματα εκτός γηπέδων, εκτός του Ντιαμπί, έμειναν και οι Θίο Γουόλκοτ, Τόμας Ροζίτσκι. Πρώην «αστέρια» της Άρσεναλ, όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο Φρέντι Λιουγκνμπεργκ, πέρασαν μεγάλα διαστήματα μακριά από τις εκδηλώσεις της ομάδας, 700 και 555 ημέρες αντίστοιχα, ωστόσο, τα προβλήματα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον Βενγκέρ, με τους νυν μέσους Τόμας Ροζίτσκι και Τζακ Γουίλσιρ να μη μπορούν να βοηθήσουν λόγω τραυματισμών. Ο Τσέχος έμεινε 1.276 ημέρες στα… πιτς, ο Γουίλσιρ 897, με προβλήματα στο γόνατο και στη γάμπα.

Άλλος ένας παίκτης «πρώτης γραμμής», ο Θίο Γουόλκοτ έχει περάσει 1.030 ημέρες στα δωμάτια των χειρουργείων και των φυσιοθεραπευτών, αν και ο Άγγλος διεθνής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στην τρέχουσα περίοδο, μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση την περασμένη σεζόν μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω του προβλήματος στους συνδέσμους του γονάτου του.

Η ενδεκάδα των παικτών που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο μετά τη… στροφή προς τον 21ο αιώνα είναι η ακόλουθη: Αλμούνια (331 ημέρες εκτός), Σανιά (576), Τζουρού (546), Σεντέρος (394), Γκιμπς (646), Ροζίτσκι (1276 και… συνεχίζει), Ντιαμπί (2.156), Γουίλσιρ (897 και… συνεχίζει), Γουόλκοτ (1.030), Φαν Πέρσι (700), Λιούνγκμπεργκ (500 ημέρες).

Keywords
Τυχαία Θέματα