ΑΣΔΥΚ: Να ολοκληρωθεί η έρευνα στην Υπηρεσία Αναδασμού

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), ζητά σε ανακοίνωσή της την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υπηρεσία Αναδασμού το συντομότερο δυνατό και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι αποδειχτεί ότι εμπλέκονται στις κατηγορίες. Σχετικά με την έρευνα που διενεργεί η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζεται ότι αυτή αφορά σε παλαιότερα σχέδια αναδασμού που έχουν περατωθεί πριν το 2008.

«Οι εναπομείναντες υπάλληλοι της Υπηρεσίας Αναδασμού που είναι μέλη της Συντεχνίας, εργάζονται από το 2013 κάτω

από πολύ αντίξοες συνθήκες, πρωτοφανείς για τη δημόσια υπηρεσία αφού δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές (τηλεφωνικό κέντρο, γραμματειακή υποστήριξη, αρχείο και υπηρεσίες καθαριότητας)», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας στη Βουλή, διασύρουν και σπιλώνουν το ήθος και τον επαγγελματισμό των υφιστάμενων υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται σε μια υποστελεχωμένη Υπηρεσία επιχειρώντας να ανταποκριθούν επαρκώς σε τρέχουσες ανάγκες, να εξυπηρετούν τους πολίτες/ ιδιοκτήτες και επιπλέον να παρέχουν όλα τα στοιχεία που ζητούνται από την Ελεγκτική Υπηρεσία κατά την έρευνα της.

Διευκρινίζεται τέλος ότι, για τις όποιες πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της Υπηρεσίας Αναδασμού δεν ευθύνονται οι υφιστάμενοι υπάλληλοι οι οποίοι δηλώνουν την ετοιμότητά τους να εργαστούν από οποιαδήποτε θέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα