Αβέρωφ: «Εισαγόμενη τοξικότητα..βάζουν αντρόσιη με 1000 δικαιολογίες»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων ένα εργαλείο όπως είπε που «σκοτώνει» η Βουλή προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε χιλιάδες εργαζομένους όπως τόνισε.

Ο κ.Νεοφύτου αναφερόμενος στον Υπουργό των Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω να γίνεται ένας υπεύθυνος Υπουργός, ο ΥΠΟΙΚ, η συτζιά του μαύρου». Ο ΥΠΟΙΚ όπως είπε ο κ.Νεοφύτου ζήτησε τις απόψεις των κομμάτων και ο χρόνος ήταν επαρκέστατος

όπως σημείωσε, παρά τα όσα λεν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «απ’ όν θελει να πάει στον μύλο 10 μήνες κοσσινίζει. Ήταν επαρκέστατος ο χρόνος», σημείωσε με νόημα.

Δείτε εδώ: Επιστολή Αβέρωφ σε ΠτΒ – Ζητά επείγουσα συζήτηση για κρατικές εγγυήσεις

«Πολλές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Η κυβέρνηση εξάντλησε σχεδόν τα διαθέσιμα εργαλεία για τη στήριξη εργαζομένων. Σκοτώσαμε το εργαλείο των κρατικών εγγυήσεων. Εύχομαι να έχουμε ένα αίσιο τέλος», είπε.

Κληθείς να απαντήσει αν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις της αντιπολίτευσης, ο Αβερωφ Νεοφύτου είπε ότι λήφθηκαν σχεδόν στην ολότητά τους οι εισηγήσεις. «Από την μια έχουμε μια αντιπολίτευση που στα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λεν ότι είναι ανεπαρκέστατα, ενώ είναι γενναιόδωρα πακέτα και την ίδια ώρα καταψήφισαν τον προϋπολογισμό», είπε ο κ.Νεοφύτου. 

«Στις κρατικές εγγυήσεις τώρα, φωνάζουν ότι θέλουν στήριξη οι μικρομεσαίοι, αν σκοτώσουν για δεύτερη φορά τις εγγυήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε σοβαρότατες επιπτώσεις. Έχουμε Δημοκρατία, δεν μπορούμε να επιβάλουμε δικτατορία». 

Αναφορικά με το ΔΗΚΟ, είπε ότι ακολουθούν μια τοξική πορεία. Μια τοξική πορεία όπως είπε που έφυγε από την Ελλάδα και ήρθε στην Κύπρο. «Αναφέρομαι σε πραγματικότητες. Ο τόπος μας δεν ήταν συνηθισμένος. Είναι εισαγόμενοι οι τρόποι αυτοί. Να μηδενίζεις τα πάντα και να βγάζεις τοξικές και μηδενιστικές ανακοινώσεις». 

Δείτε εδώ: Ν.Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα ζητήσει προώθηση νομοσχέδιου για κρατικές εγγυήσεις

Καταληκτικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης. Είπε ότι χθες η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών (σ.σ για τις κρατικές εγγυήσεις) ότι καθυστέρησε η Κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδια.

« Δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία και οι μικρομεσαίοι άλλους 2-3 μήνες και αν «δόξει της νέας Βουλής να το ψηφίσει», ανέφερε ο κ.Νεοφύτου.

«Τα νομοσχέδια για Τ.Α και Δικαιοσύνη που κατατέθηκαν εδώ και 2 χρόνια γιατί δεν τα ψήφισε η Βουλή, ποιους τιμωρούμε και βάλλουμε αντρόσιη με 1000 δικαιολογίες», διερωτήθηκε ο κ.Νεοφύτου.

Δείτε εδώ: Επ.Νομικών: «Φρένο» στη ψήφιση των νομοσχέδιων για τη μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης
 

Keywords
Τυχαία Θέματα