Αυλαία στην υπόθεση συζυγοκτόνου - «Οι δικαστές να δείξουν συμπόνια»

Ο Ντέιβιντ Χάντερ, 76 ετών, θα μάθει σήμερα την ετυμηγορία του Δικαστηρίου αναφορικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της συζύγου του Τζάνις, 74 ετών, η οποία πέθανε από ασφυξία στο σπίτι του ζευγαριού κοντά στην Πάφο τον Δεκέμβριο του 2021.

Η κόρη του ζευγαριού Lesley Cawthorne, 49 ετών και από το Norwich, έχει υποστηρίξει τον πατέρα της για αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν υποβοηθούμενη αυτοκτονία, λέγοντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη με καρκίνο του αίματος και υπέφερε «φοβερό πόνο και ταλαιπωρία».

Σήμερα, το Κακουργιοδικείο Πάφου θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Η κατηγορία

του φόνου εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει ο Χάντερ, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Διαβάστε ακόμη: Συζυγοκτονία Τρεμιθούσας: «Η Τζάνις ίσως να μην έπασχε από ανίατη ασθένεια»

«Είμαι πραγματικά τυχερή», είπε η κα. Cawthorne. «Είμαστε σε τακτική επαφή, μιλάμε περίπου πέντε φορές την εβδομάδα. «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, χρειαζόμαστε αυτή την επαφή. Είναι ανήσυχος, κουρασμένος και μοναχικός, οι τελευταίοι 19 μήνες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του. Πιστεύω ότι η ελπίδα έχει χαθεί. Κρατάει το κεφάλι του ψηλά, αλλά βλέπω πόσο παλεύει. Προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου για το χειρότερο, αλλά πραγματικά ελπίζω για το καλύτερο. Ελπίζω ότι οι δικαστές θα δείξουν συμπόνια και θα με βοηθήσουν να επανενώσω την οικογένειά μου και να μου επιστρέψουν τον πατέρα μου».

Η κα. Cawthorne είπε ότι η οικογένεια έχει «φθαρεί» από τη μακρά δίκη και την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου ότι η ομολογία που έκανε ο κύριος Χάντερ όταν συνελήφθη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του.

«Σαφώς δεν είχε το μυαλό του όταν τον συνέλαβαν», είπε.

Η ομάδα υπεράσπισης του συνταξιούχου υποστήριξε ότι η ομολογία του ήταν απαράδεκτη, υπογραμμίζοντας ότι υπέφερε εκείνη την εποχή, αλλά ένας δικαστής βρήκε ότι ο κ. Hunter ήταν διαυγής και απέρριψε την αίτηση.

Ο Χάντερ, με καταγωγή από το Νορθάμπερλαντ, είπε στο δικαστήριο τον Μάιο: «Πέντε ή έξι εβδομάδες πριν πεθάνει μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Κάθε μέρα ρωτούσε περισσότερα.

«Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε και παρακαλούσε. Δεν ήθελα να το κάνω. Είπα όχι».

Είπε ότι τελικά αποφάσισε να ικανοποιήσει την επιθυμία της συζύγου του αφού έγινε «υστερική» και ανίκανη να φροντίσει τον εαυτό της.
Ο συνταξιούχος είπε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το θάνατο της συζύγου του.

Όταν η αστυνομία έφτασε τους είπε ότι «δεν ενδιαφερόταν για τίποτα».

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δικάσιμων τον Ιούνιο, η ομάδα υπεράσπισης του Χάντερ είπε ότι δεν επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης και ο Χάντερ «ενήργησε αυθόρμητα» για να βάλει τέλος στη ζωή της κυρίας Χάντερ «αφού τον παρακάλεσε να το κάνει».

Ο Michael Polak, director of Justice Abroad, που εκπροσωπεί τον κ. Χάντερ, είπε στους δημοσιογράφους: «Παραμένει μια τραγική υπόθεση. Η Τζάνις και ο Ντέιβιντ ήταν αγαπημένοι σύντροφοι για περισσότερα από 50 χρόνια και απολάμβαναν τη συνταξιοδότησή τους μαζί στην Κύπρο μέχρι που αρρώστησε και υπέφερε από φρικτούς πόνους.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο Ντέιβιντ θα λάβει μια ετυμηγορία που δεν του στερεί την ευκαιρία να φύγει από τη φυλακή και να επιστρέψει σπίτι του».

Διαβάστε ακόμη: Συζυγοκτόνος Τρεμιθούσας: «Ήλπιζε σε ένα θαύμα»-Όλα όσα δήλωσε στο δικαστήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα