O Άιντα ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας

«Κλειδί» για το περιεχόμενο του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, αποτελεί η αυριανή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Άϊντα.

Μετά την αρνητική έκθεση του Μπαν Κι Μουν, η προσοχή της Λευκωσίας στράφηκε στο ψήφισμα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες στο Ράδιο Πρώτο, οι επαφές Αναστασιάδη στο Νταβός επιτρέπουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι είναι εφικτό ν’ αποτραπούν αρνητικές αναφορές που καταγράφονται στην έκθεση Μπαν Κι Μουν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ως

εκ τούτου, η κυβέρνηση αναμένει αντικειμενική ενημέρωση του Σ.Α. από τον Άϊντα και όχι τήρηση της τακτικής των «ίσων αποστάσεων», που παραδοσιακά ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον αξιωματούχο του διεθνούς οργανισμού ν’ αναφέρει στο Σ.Α. ποιος πραγματικά φταίει για την υφιστάμενη κατάσταση στο Κυπριακό.

Ενόψει της αυριανής συνόδου του Σ.Α. εκτυλίχθηκε έντονο παρασκήνιο για το περιεχόμενο του ψηφίσματος και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκαν επαφές σε διπλωματικό επίπεδο γι’ αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Στο άλλο μέτωπο της αυριανής ημέρας, στις 10 θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Αρχηγών και θα συζητηθούν:

οι επαφές του Νίκου Αναστασιάδη στο Νταβός,θέματα Ενέργειας, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας καιθέματα Οικονομίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα