Αύριο τελικά οι αεροψεκασμοί στις Αλυκές Λάρνακας

Μετά την αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών, οι αεροψεκασμοί στην περιοχή των αλυκών στην Λάρνακα θα πραγματοποιηθούν, εν τέλει, το Σάββατο 30 Μαΐου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι οι ψεκασμοί «θα διενεργηθούν από το Δήμο σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του κράτους. Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν στις 08.30 και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 11.30 το πρωί. Εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη

ευνοϊκών καιρικών συνθηκών θα είναι η Κυριακή 31η Μαΐου 2015».

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση « ο Δήμος Λάρνακας αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με κουνούπια και σε γειτονικές περιοχές, μετά από συνεννόηση με το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, αποφάσισαν όπως γίνει αεροψεκασμός της Λίμνης «Σορός» στην περιοχή Μενεού. Κατά την ώρα του ψεκασμού, ο δρόμος που οδηγεί στο Τέμενος του Τεκκέ και της Περιοχής Μενεού (παρά τη Λίμνη «Σορός») θα είναι κλειστοί για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς των πιο πάνω Δήμων καθώς και της Αστυνομίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557 και του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού στο τηλέφωνο 24422414.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα