«Αβρούπα»: Δύο υποθέσεις απειλών εναντίον της ζωής του Ακιντζί

Η περίπτωση ενός ταξιδιώτη, ο οποίος μετά που ενημερώθηκε ότι το τεστ που του έγινε για κορωνοϊό ήταν θετικό πήρε την βαλίτσα του, μπήκε σε πλοίο και έφυγε για την Τουρκία, η συνέχεια στις απειλές εναντίον της ζωής του Τ/κ ηγέτη και οι χθεσινές δηλώσεις του Μπουρτζιού επί του θέματος αλλά και η καταστροφή ηλεκτρογεννήτριας αξίας 435 χιλιάδων δολαρίων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Δεν θα τιμωρηθεί ο σκοπευτής;»

δίνει συνέχεια στις απειλές εναντίον της ζωής του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και γράφει ότι χθες ο Μπαρίς Μπουρτζιού (εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη) είπε σε δηλώσεις του ότι και οι δύο υποθέσεις απειλών, μια ως ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και άλλη σε μορφή βίντεο, δόθηκαν στην «αστυνομία» και στην «εισαγγελία» για να διερευνηθούν. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας διερωτάται ποια θα είναι η τιμωρία-ποινή του Μουσταφά Πισκίν, που σε ανάρτηση του είπε ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να πεθάνει ο Μουσταφά Ακιντζί, χάνοντας τη ζωή του σε τροχαίο. Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά στην αναζήτηση του ενός εκ των δύο κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες στα κατεχόμενα, αφού μετά που του ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός έφυγε κρυφά από το ξενοδοχείο, πήρε πλοίο και διέφυγε από τα κατεχόμενα. Γράφει ακόμα ότι χθες εντοπίστηκαν στην Κύπρο συνολικά πέντε κρούσματα, δύο στα κατεχόμενα και τρία στις ελεύθερες περιοχές.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χάθηκαν 3 εκατομμύρια ΤΛ» γράφει ότι καταστράφηκε η ηλεκτρογεννήτρια που αγόρασε το 2018 η «αρχή ηλεκτρισμού», αφού λόγω καθίζησης του εδάφους δημιουργήθηκαν λάσπες με αποτέλεσμα να «πνιγεί» η γεννήτρια στις λάσπες. Η γεννήτρια αγοράστηκε 435 χιλιάδες δολάρια, περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά σε τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες σε πόλη κοντά στην Μερσίνα (Τουρκία) με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 27. Οι στρατιώτες θα υπηρετούσαν στα κατεχόμενα.  Αναφορά γίνεται και στην περίπτωση τους ενός ταξιδιώτη, ο οποίος μετά που τα αποτελέσματα του για κορωνοϊό βγήκαν θετικά έφυγε κρυφά από το ξενοδοχείο και με πλοίο διέφυγε στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Βγήκε θετικό το τεστ, έφυγε με πλοίο από την χώρα» αναφέρεται στην περίπτωση του Σεβκέτ Γιλντίζ, ο οποίος ήρθε στα κατεχόμενα για διακοπές, έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό και αφού τον ενημέρωσαν ότι ήταν θετικό το αποτέλεσμα πήρε πλοίο και έφυγε για Τουρκία ενώ οι κατοχικές αρχές ειδοποίησαν τις τουρκικές αρχές και τον αναζητούν. Αναδημοσιεύει ακόμα από τον ε/κ Τύπο, δημοσίευμα σχετικά με την απόφαση όπως από την 1η Αυγούστου η Βρετανία μπει στην κατηγορία Β στην λίστα των χωρών. Αναφέρεται ακόμα στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» που απαγόρευσε με απόφαση του την απεργία των εργαζομένων στον παράνομο αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα