Μπαχτσελί: «Η Κωνσταντινούπολη, ο ομφαλός της τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας»

Ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με το γνωστό του λόγο, γεμάτο εθνικιστικό ζήλο και ιστορικές υπερβολές, επιχείρησε σήμερα να υπενθυμίσει τη μεγαλειότητα της τουρκικής κυριαρχίας στην Κωνσταντινούπολη, επιτιθέμενος στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και χαρακτηρίζοντας την Άλωση της Πόλης ως την Κόκκινη Μηλιά του τουρκικού έθνους. Δεν παρέλειψε να επισημάνει δε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας για την ενίσχυση της τουρκικής κυριαρχίας.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Μπαχτσελί παρουσίασε

το Βυζάντιο ως προπύργιο τυραννίας και καταπίεσης που κατέρρευσε χάρη στην ευφυΐα και την ανδρεία του Μωάμεθ του Πορθητή, διαβεβαιώνοντας ότι η Κωνσταντινούπολη θα προστατεύεται πάντα από κάθε εξωτερική και εσωτερική απειλή.

Βάζοντας στο στόχαστρο το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση της πόλης, την οποία απέδωσε στην κακή διαχείριση και τη σπατάλη των πόρων από τους σημερινούς τοπικούς άρχοντες.

«Το πρώτο στάδιο και το πρώτο κέντρο της τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας είναι η Κωνσταντινούπολη.

Το Βυζάντιο, το προπύργιο της τυραννίας, της καταπίεσης και του βασανισμού, κατέρρευσε χάρη στην ευφυΐα και την ανδρεία του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, των σοφών στρατηλατών και των ηρωικών στρατιωτών.

Όπως ακριβώς τα ιστορικά μας αντικείμενα αποτελούν τους τίτλους ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους, έτσι και οι κατακτήσεις μας είναι και θα παραμείνουν τέτοιες.

Τα κειμήλια των κατακτήσεών μας δεν θα χαθούν και δεν θα αποκοπούν από τις ρίζες και την ταυτότητά τους.

Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευτεί σίγουρα από εκείνους που σαν πιόνια των εσωτερικών και εξωτερικών επιχειρήσεων, προσπαθούν να αναβιώσουν σαν μαύρα σύννεφα το βυζαντινό φάντασμα και τις βυζαντινές φιλοδοξίες. Αυτοί που σχεδιάζουν μυστικά σχέδια και πάντα ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή δεν θα καταφέρουν να την υποτάξουν», δήλωσε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισημαίνοντας τη σημασία της Αγίας Σοφίας ως σύμβολο της τουρκικής κυριαρχίας, αναβιώνει την οθωμανική κατάκτηση της Πόλης, παρουσιάζοντας τη ως θεϊκό σημάδι.

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και πίστη να διαταράσσουμε το εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο της κατοχής, το οποίο έχει χάσει τον ύπνο του όχι μόνο λόγω της κατάκτησης, αλλά και από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και να αφήσουμε τις φιλοδοξίες τους να παραμείνουν μόνο στα λόγια.

Πριν από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, το άγαλμα του Ιουστινιανού, που ιππεύει ένα άλογο και βρίσκεται πάνω σε μία στήλη μπροστά από την Αγία Σοφία, κρατούσε μια κόκκινη σφαίρα στο ένα χέρι, και αυτός ήταν ο στόχος: Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος και η παγκόσμια κυριαρχία.

Σύμφωνα με τους τουρκο-ισλαμιστές στοχαστές του 13ου αιώνα, το δεξί χέρι αυτού του αγάλματος ήταν στον αέρα, κάνοντας ένα νεύμα στους ανθρώπους να έρθουν στην Κωνσταντινούπολη. Στο αριστερό του χέρι βρισκόταν μια μεταλλική σφαίρα, η οποία θεωρούνταν φυλαχτό αποτροπής της εισβολής των εχθρών στην πόλη.

Τον 14ο αιώνα, η πτώση του αγάλματος και της σφαίρας θεωρήθηκε σημάδι της τουρκικής κατάκτησης και της πτώσης του Βυζαντίου», ανέφερε.

Με απαξιωτικό ύφος έναντι του Βυζαντίου και της παράδοσής του, με λόγια γεμάτα εθνικιστική υπερηφάνεια, χαρακτηρίζει την τουρκική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ως μια πράξη αποκλειστικά θριαμβευτική, ενώ αποποιείται και απορρίπτει το Βυζάντιο ως "παρωδία". Η Κωνσταντινούπολη γίνεται συμβολικά η "Κόκκινη Μηλιά", ένας στόχος που επιτεύχθηκε με το θάρρος και την αποφασιστικότητα του τουρκικού έθνους, σύμφωνα με τον εθνικιστή ηγέτη.

«Δόξα τον Αλλάχ, η βυζαντινή παρωδία ανατράπηκε και έγινε πρόδηλη η επιτυχία του τουρκικού έθνους, που άφησε το στίγμα του στην ιστορία.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν για μας η Κόκκινη Μηλιά και τα όνειρα αιώνων έγιναν πραγματικότητα πριν από 571 χρόνια.

Όπως φώναζαν οι γενίτσαροι κατά τη διάρκεια των ασκήσεών τους, θα ρίχνουμε σφαίρες στο κατάστρωμα, θα κλέβουμε σπαθιά στην τσόχα, και, Αλλάχ επιτρέποντος, θα φτάσουμε μέχρι την Κόκκινη Μηλιά. Σίγουρα θα φτάσουμε εκεί χωρίς να σταματήσουμε, ακόμη και μετά από πολλές ηρωικές πράξεις», όπως δήλωσε.

Στοχεύοντας την αντιπολίτευση και το δήμαρχο της Πόλης, από τους κόλπους της οποίας έχει αναδειχθεί, ο Μπαχτσελί κατηγορεί τον Ιμάμογλου για ανεπάρκεια και αδυναμία στο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Πόλης.

«Η σημερινή οδυνηρή κατάσταση της Κωνσταντινούπολης μας θλίβει πολύ.

Η κακή διαχείριση της Κωνσταντινούπολης σπαταλά την κληρονομιά της κατάκτησης.

Δεν είναι παρά οι πρακτικές μιας επονείδιστης νοοτροπίας, που την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί που διαμαρτύρονται στα λόγια για σπατάλες, ξοδεύουν και σπαταλούν τον προϋπολογισμό του δήμου, είναι ανίκανοι να βάλουν μια πέτρα πάνω στην πέτρα, παίρνουν δημοσιογράφους του κόμματος στη Ρώμη, δήθεν στο όνομα του φεστιβάλ, αλλά στην πραγματικότητα για διακοπές και διασκέδαση», δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαχτσελί, Η Κωνσταντινούπολη,bachtseli, i konstantinoupoli