Μπαγκλαντές: Τέλος στην ομηρία μετά από νύχτα θρίλερ

Είκοσι έξι άνθρωποι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών, περιλαμβανομένων και των έξι ένοπλων δραστών, από την επίθεση σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της χώρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Ταξίαρχος Ναίμ Άσραφ Τσαουντχούρι δήλωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν περιλαμβανομένων ενός Ιάπωνα και δύο Σριλανκέζων.

Ο στρατός ολοκλήρωσε την

επιχείρηση εφόδου στο εστιατόριο το Σάββατο μετά από μια 12ώρη πολιορκία που άρχισε όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο χώρο, στον οποίο συχνάζουν ξένοι πολίτες, την Παρασκευή το βράδυ.

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Mιλώντας στην τηλεόραση, η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία.

"Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία", δήλωσε. "Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές".

Το γειτονικό Πακιστάν καταδίκασε επίσης σήμερα την "παράλογη τρομοκρατική επίθεση" στην Ντάκα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα