Χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο συνθέτουν τον καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα

δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα και στα ορεινά παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια παροδικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα νότια και ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 8 στα βόρεια, γύρω στους 9 στα δυτικά και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το βράδυ τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι όμως και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και τη ∆ευτέρα και μικρή άνοδο την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα