Χαμηλών προσδοκιών η αυριανή συνάντηση ΠτΔ-Ακιντζί

Με χαμηλές προσδοκίες, και με Άγκυρα και κατοχικό στρατό να διαμορφώνουν τεχνικό σκηνικό κρίσης Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν με διαφορετικές ατζέντες.

Η Ε/κ πλευρά δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες ακόμη και σήμερα και κινείται σε τρεις άξονες.

- Αποκεντρωμένη Ομοσπονδία
- Πλαίσιο Γκουτέρες όπως το επεξήγησε ο Έιντε στις 4 Ιουλίου
- Το Ταμείο Υδρογονανθράκων προστατεύει τους Τ/κ

«Η καλή θέληση της πλευράς μας θεωρείται δεδομένη. Εξάλλου η αυριανή συνάντηση αποτελεί πρωτοβουλία του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη. Ευχόμαστε το αποτέλεσμα της συνάντησης να αποτελέσει

ένα θετικό βήμα προς τη γενικότερη προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου, που αποτελεί κοινό μας στόχο», ανέφερε η Αν.Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε την άποψή του για το θέμα αυτό και τις προτάσεις του ή και άλλες ιδέες, αν υπάρχουν. Να τα συζητήσουμε με ειλικρίνεια», ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης.

Συνομιλίες από τον Ιούνιο και βλέπουμε και αδύναμος πολιτικά θα πάει στην συνάντηση ο Κατοχικός Ηγέτης.

Σε πέντε άξονες προχωρά ο Ακιντζί

- Πολιτική ισότητα με θετική ψήφο
- Ενεργειακή συνεργασία εκτός λύσης
- Εκ περιτροπής Προεδρία
- Συνομιλίες με χρονοδιάγραμμα
- Πλαίσιο Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου.

«Αυτά που έχουν προηγηθεί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ελπίζω και εύχομαι οι δυο ηγέτες να αρθούν πάνω από όλα αυτά, τα οποία έχουν λεχθεί το τελευταίο διάστημα», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το τετ-α-τετ γίνεται με τον κατοχικό στρατό και την Άγκυρα, να γκριζάρουν Στροβίλια, Δένεια αλλά και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ενδεικτικό της πολιτικής αδυναμίας του κατοχικού ηγέτη είναι και η άγνοια του για όσα έχουν συμβεί στα Στροβίλια παραμένοντας σταθερός στην ίδια προκλητική κασέτα για τα ενεργειακά.

«Η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις με την υποστήριξη και του δεύτερου γεωτρύπανου που αγόρασε, αφενός μεν στις δικές της περιοχές δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, αφετέρου δε στις περιοχές τις οποίες έχει αδειοδοτήσει την ΤΡΑΟ η "ΤΔΒΚ", είπε ο κατοχικός ηγέτης.

Και μέσα σε όλα αυτά η Τζέιν Χολ Λουτ θα συναντηθεί αύριο στις 10:30 το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα