Χαμός για τον Ακάμα: Απειλές, καταγγελίες με φόντο το τοπικό σχέδιο

Χαμός προκλήθηκε στα social media με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση της βουλεύτριας του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γης Ακάμα, Σάββα Χατζημηνάς.

Η κα. Ατταλίδου ανήρτησε χθες (14/6) στο Twitter ένα screenshot με δημόσια τοποθέτηση του κ. Χατζημηνά, συνοδευόμενη με το σχόλιο «Προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μπορείτε σας παρακαλώ να ερμηνεύσετε τι σημαίνει

αυτό το μήνυμα που γράφτηκε κάτω από Τουίτ μου από τον Εκπρόσωπο των Ιδιοκτητών Γης στον Ακάμα;», κάνοντας επισήμανση τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Πορεία για τον Ακάμα στο Προεδρικό - «Κάτω τα χέρια απ' τον Ακάμα!»

Κάτω από την εν λόγω ανάρτηση ακολούθησε ένας χαμός από σχόλια.

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Μπορείτε σας παρακαλώ να ερμηνεύσετε τι σημαίνει αυτό το μήνυμα που γράφτηκε κάτω από Τουίτ μου από τον Εκπρόσωπο των Ιδιοκτητών Γης στον Ακάμα; ⁦@SavvidesGL⁩ ⁦@AngelidesSavvas⁩ ⁦@SteliosPapathe2⁩ ⁦@Cyprus_Police⁩ pic.twitter.com/WbtHGLcWF3

— Alexandra ATTALIDES MP (@AAttalides) June 14, 2022

Σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση και το κόμμα «Αμμόχωστος για την Κύπρο», κάνοντας λόγο για υβριστικές επιθέσεις και απειλές του κ. Χατζημηνά προς τον Αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Αρτέμη Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις υβριστικές επιθέσεις και απειλές τις οποίες δέχτηκε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος μας κ. Αρτέμη Μιχαήλ από τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών γης Ακάμα και αξιωματούχο του ΔΗΣΥ κ. Σάββα Χατζημηνά μετά την ανακοίνωση του κόμματος μας για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. Καλούμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να βάλει τάξη στο ίδιο του το κόμμα πριν ζητήσει την ψήφο του λαού για να βάλει τάξη στην Κύπρο».

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κ. Χατζημηνά, ο οποίος ανέφερε ότι πότε δεν ύβρισε ή απείλησε οποιονδήποτε.

Σημείωσε ότι δέχεται απρόκλητη επίθεση από fake λογαριασμούς. «Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τα δίκαια των ιδιοκτητών των οποίων τα συνταγματικά τους δικαιώματα καταπατούνται». Πρόσθεσε ότι δεν θέλουν να τσιμεντοποίησουν τον Ακάμα. «Η Κυβέρνηση με το Τοπικό Σχέδιο προστατεύει το Εθνικό Πάρκο».

Τόνισε ότι τους ενδιαφέρει η δίκαιη λύση των ανθρώπων μετά από τόσα χρόνια. «Όσον αφορά την ανάρτηση της κα. Ατταλίδου, απλά της είπα μία παροιμία». Συμπλήρωσε ότι είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στον Ακάμα.

Ακόμη, απάντησε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το η «Αμμόχωστος για την Κύπρο», τονίζοντας ότι το παίρνουν κομματικά λόγω της σχέσης που έχει με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Τι σχέση έχει ο Αβέρωφ; Είναι μικρότητες όλα αυτά. Έχουμε τόσα προβλήματα».

Διευκρίνισε ότι δεν τον έβρισε και ότι ο ίδιος ο κ. Μιχαήλ απάντησε κάτω από ανάρτηση που έκανε ο ίδιος.   

Επιπλέον ο κ. Χατζημηνάς ανέφερε ότι ποτέ δεν δήλωσε ότι θα κάψει τον Ακάμα, καθώς τόσα χρόνια δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή παρέχοντας θέσεις εργασίες. Συμπλήρωσε ότι είναι πολύ στενοχωρημένος επειδή χρησιμοποιείται το όνομα του για μικροπολιτικούς λόγους. Τόνισε ότι ο ίδιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα αρκετών ιδιοκτητών και των κοινοτήτων, στα πλαίσια της νομιμότητας. «Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί αυτούς τους ανθρώπους και θα έπρεπε να σέβονται και να μιλούν σωστά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, στην οποία τονίζει ότι «η εποχή που τα τοπικά σχέδια «κόβονταν και ράβονταν» για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και συμφέροντα πρέπει να πάρει τέλος. Όλοι γνωρίζουν τις συνέπειες από τέτοιες πρακτικές. Όλοι μας ξέρουμε την έκταση που πήρε η διαφθορά».

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν έχει υπόψη της οποιαδήποτε καταγγελία για απειλές και ύβρεις, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Γης Ακάμα.  

Διαβάστε ακόμη: Δημητριάδης για Ακάμα: Να σταματήσουν οι σκοπιμότητες

Keywords
Τυχαία Θέματα