Χωρίς τρόπαιο για 26 χρόνια η Αργεντινή

Δεν τα κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά η Αργεντινή και ο Μέσι. Τα ξημερώματα της Τετάρτης αποκλείστηκαν από την οικοδέσποινα Βραζιλία στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνας απογοήτευσε εκ νέου τους συμπατριώτες του, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια εναποθέτουν τις ελπίδες διάκρισης πάνω του.   

Δεν είναι μόνο αυτό. Οι Αργεντινοί, που λατρεύουν την Εθνική τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίνουν το νέκταρ της πίκρας. Έχουν να πανηγυρίσουν κάποιο τρόπαιο εδώ και 26 χρόνια!

Τότε που με

αρχηγό τον Ρουγκέρι, μπόμπερ τον Μπατιστούτα και προπονητή τον Μπαζίλε νικούσε με 2-1 το Μεξικό και κατακτούσε το Κόπα Αμέρικα, για να ακολουθήσει η κατάρα που τη θέλει να μην πανηγυρίζει τίτλο είτε στην ήπειρό της είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από εκείνο το ματς του 1993, η Αργεντινή έχασε σε πέντε τελικούς, τέσσερις στο Κόπα Αμέρικα (στο Περού το 2007, στη Βενεζουέλα το 2007, στη Χιλή το 2015 και στις ΗΠΑ το 2016) και έναν στο Μουντιάλ (απέναντι στην Γερμανία το 2014), με την "Αλμπισελέστε" να μετράει πλέον 9.404 ημέρες χωρίς να έχει σηκώσει ένα τρόπαιο!

Και το αρνητικό σερί συνεχίζεται, με την Αργεντινή να ελπίζει πως θα το σταματήσει το καλοκαίρι του 2020, όταν θα συνδιοργανώσει με την Κολομβία το ερχόμενο Κόπα Αμέρικα. Ενδεχομένως στο τελευταίο τουρνουά του Μέσι, ο οποίος θα κλείνει τα 33 του χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα