Δεύτερη καταγγελία εναντίον Κυαμίδη

ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ
Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου, ο οποίος κατεζητείτο για υπόθεση χρηματισμού από συγκεκριμένο Ακουολογικό Κέντρο στη Λευκωσία, το οποίο έχει προβεί στην καταγγελία.

Ο ύποπτος συνελήφθη τα ξημερώματα στον Διεθνή Αερολιμένα

Λάρνακας, κατά την επιστροφή του από το εξωτερικό, αφού εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, της κατάχρησης εξουσίας, του δόλου και της κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα διαφθοράς.

Μαρτυρία που παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο αναφέρει πως ο ύποπτος σε πέντε περιπτώσεις, μεταξύ Ιανουαρίου του 2008 και Ιανουαρίου του 2011, πήρε το συνολικό ποσό των 2.685 ευρώ σε πέντε επιταγές, τις οποίες μετέβαινε ο ίδιος προσωπικά στο Κέντρο και τις παραλάμβανε είτε του αποστέλλονταν ταχυδρομικώς. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ενώ μέχρι στιγμής λήφθηκαν 17 καταθέσεις. Στο μεταξύ, έχουν ήδη εκδοθεί διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων τόσο του Αριστοδήμου, όσο και των άλλων ιατρών που τελούν υπό κράτηση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Επίσης, εκδόθηκε διάταγμα άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον του Αριστοδήμου, καθώς και από ασθενείς που έλαβαν χορηγίες στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Υπό κράτηση για φερόμενες μίζες τελούν και οι Ιωάννης Κυαμίδης, Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής και Εκτελεστικός Διευθυντής του Γ. Νοσοκομείου Λευκωσίας, και ο γιατρός του ιδίου νοσοκομείου Βασκέν Σαχμπετεριάν. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες η ιστοσελίδα cyprustimes, υποβλήθηκε και δεύτερη καταγγελία εναντίον του Κυαμίδη, από τη διεύθυνση του Ακουολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, ότι ο ύποπτος ζητούσε και έλαβε μίζες περίπου 2.000 ευρώ για πελάτες που έστειλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα