Δεύτερη τελικά η Κύπρος στον πίνακα των μεταλλίων

Οι 330 αθλητές από 32 ώρες που πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση των διεθνών αγώνων σκοποβολής του “CYPRUS GRAND PRIX 2017”, πιστοποίησαν απλά αυτό που χρόνια τώρα προβάλλουν οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ. Ότι δηλαδή ο αγώνας της Κύπρου έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος στο είδος του ανά το παγκόσμιο, με αριθμό συμμετοχών που θα ζήλευαν διοργανωτές ηπειρωτικών αγώνων (Πανασιατικών, Παναφρικανικών, Παναμερικάνικων κλπ), καθώς και διοργανωτές Παγκοσμίων Κυπέλλων της ISSF! Για άλλη μια χρονιά, οι άνθρωποι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας

Κύπρου, καθώς και ο φετινός διοργανωτής, Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας, αρίστευσαν από πλευράς διοργάνωσης, αφήνοντας ευχαριστημένους όλους τους ξένους αθλητές και συνοδούς, ενώ και από αγωνιστικής πλευράς, οι διεθνείς σκοπευτές μας -αν και στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου- έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, δίπλα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής…

Τελικά, η Κύπρος με πέντε μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά κι ένα χάλκινο) τερμάτισε στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, ενώ πρώτη φιγουράρει η Φιλανδία με 12 μετάλλια (4 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα). Στην τρίτη θέση ανέβηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2 χρυσά μετάλλια. Τα χρυσά μετάλλια για την Κύπρο όπως και το ένα αργυρό ήταν … γένους θηλυκού, και τα κατέκτησαν στο σκητ γυναικών, η εθνική μας ομάδα που πήρε την πρώτη θέση με τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου, ενώ στην ατομική κατάταξη η Άντρη και η Παναγιώτα έκαναν το 1-2 στον τελικό. Δυο μετάλλια (ένα αργυρό κι ένα χάλκινο) κατέκτησαν και οι έφηβοί μας στο σκητ, με τους Νικόλα Βασιλείου και Χριστόδουλο Κόκκινο που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Εκεί που οι αθλητές μας έμειναν πίσω από τις προσδοκίες των ανθρώπων της ΣΚΟΚ, ήταν στο σκητ ανδρών, όπου η εθνική μας ομάδα με τους Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Σωτήρη Αντωνίου δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, ενώ και στην ατομική κατάταξη, οι Γιώργος Αχιλλέως και Στέφανος Νικολαΐδης που πέρασαν στον τελικό, περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Στα άλλα αγωνίσματα, ο πρωταθλητής μας Γιάννης Αηλιώτης στο τραπ, «δοκιμάστηκε» σε αγώνα ξαφνικού θανάτου για μια θέση στον τελικό, όμως τελικά περιορίστηκε στην ένατη θέση, ενώ στο διπλό τραπ ο Τζιοβάννης Σαββίδης περιορίστηκε στη 12η θέση, όπως και η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου στο τραπ γυναικών. Στους έφηβους του τραπ, την καλύτερη θέση εξασφάλισε ο νεαρός Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης, που στην «παρθενική» του παρουσία σε διεθνή αγώνα τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Κεμάλ Γκιουρσέλ στο τραπ βετεράνων. Τέλος, στο σκητ νεανίδων, οι «πρωτάρες» μας Σωτηρία Ανδρέου και Αναστασία Ελευθερίου πήραν την έκτη και έβδομη θέση στην κατηγορία τους.

Τα 48 μετάλλια της διοργάνωσης (16 από κάθε χρώμα) μοιράστηκαν 17 χώρες, ενώ οι άλλες 15 αναχώρησαν χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές τους. Οι χώρες που κατάφεραν να «καταχωρήσουν» το όνομά τους στον πίνακα των μεταλλίων, ήταν οι ακόλουθες:

Α/Α ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ

1. Φιλανδία 4 3 5 12

2. Κύπρος 2 2 1 5

3. Ην. Αραβικά Εμιράτα 2 - - 2

4. Μεγάλη Βρετανία 1 3 - 4

5. Ελλάδα 1 1 - 2

- Πολωνία 1 1 - 2

- Ιταλία 1 1 - 2

8. Νορβηγία 1 - 2 3

9. Γαλλία 1 - 1 2

- Δανία 1 - 1 2

11. Ουαλία 1 - - 1

12. Ρωσία - 2 3 5

13. Σκωτία - 1 1 2

14. Βελγιο - 1 - 1

- Σουηδία - 1 - 1

16. Ην. Πολιτείες Αμερικής - - 1 1

- Ουκρανία - - 1 1

ΣΥΝΟΛΟ 16 16 16 48

Keywords
Τυχαία Θέματα